Elintarvikealan erikoisammattitutkinto
-
Erikoisammattitutkinnot
-
Seinäjoki
Elintarvikealan perustutkinto
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Vantaa
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto
-
Ammatillinen koulutus
-
Porvoo
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Haapavesi
Elintarvikealan perustutkinto
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Helsinki
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Lohja
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Iisalmi
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Seinäjoki
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Haapavesi
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Raisio
Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Järvenpää
Elintarvikealan perustutkinto | leipomoalan osaamisala | leipuri-kondiittori
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Kotka
Ilmastovastuullinen toiminta 15 p | tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta
-
Ammatillisen tutkinnon osat
-
Vantaa
Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta
-
Ammatillisen tutkinnon osat
-
Vantaa
Kahvileipätuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta
-
Ammatillisen tutkinnon osat
-
Vantaa
Elintarvikeala ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Elintarvikealalla on suuri vaikutus muihin lähialoihin ja myös laajempi merkitys maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän kovaa vauhtia kehittyvä, innovatiivinen ruokateollisuus työllistää valtavan määrän ihmisiä ja vaatii osaajia sekä kädentaitoja.
Yleisen elintarvikealan lisäksi ala jakautuu seuraaviin alalajeihin:
Liha-ala
Suomessa liha-ala kattaa naudan, sian ja siipikarjan tuotannon. Lihateollisuuden parissa työskentelee suuri määrä suomalaisia ja työllistyminen liha-alalla on monipuolisesti jakautunutta. Ala tarjoaa töitä tuotannon eri vaiheista, alkutuotannosta laaduntarkkailuun saakka.
Leipomoala
Alalle valmistuu joka vuosi vaihtelevasti noin 150-200 uutta osaajaa. Opiskelijat valmistuvat muun muassa seuraaviin ammatteihin: kondiittori, tuotesuunnittelija, paistaja, leipuri, ylöslyöjä ja taikinantekijä. Leipomoalalle voi päätyä useiden eri oppilaitosten opiskelijat.
Meijeriala
Myös meijeriala tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja tuotannon eri vaiheista. Ala tarjoaa töitä pakkaamisen, maidon keräilyn, meijerin, alkutuotannon, laadunvalvonnan sekä varastoinnin ja jakelun parissa. Meijerialaa voi opiskella muutamassa eri oppilaitoksessa Suomessa.