Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

31 heinä 2019
Vaihto toiselle paikkakunnalle opiskelemaan
Miten ammattikoulun vaihto toiselle paikkakunnalle käytännössä onnistuu? Aloitan nyt syksyllä Kajaanissa logistiikan perustutkinnon ja haluaisin vuoden päästä vaihtaa Tampereelle opiskelemaan samaa alaa. Onko tämä mahdollista?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Kun kyse on ammattiopistosta, koulun vaihto onnistuu, jos toisella paikkakunnalla järjestetään vastaavaa koulutusta. Sinun tapauksessasi näin on.

Koulun vaihdosta kannattaa keskustella mahdollisimman pian opintojen alettua opinto-ohjaajasi kanssa. Hän osaa neuvoa käytännön asioissa ja muissa järjestelyissä. Näin voit suunnitella ensimmäisen vuoden opintosi sen mukaan, että voit mahdollisimman jouhevasti jatkaa opintoja toisella paikkakunnalla.

Tsemppiä tuleviin opintoihin!

Studentum.fi

04 heinä 2019
Mitkä ammattitutkinnot voi suorittaa pelkästään englannin kielellä?
Hei!
Mitkä ammattitutkinnot voi suorittaa pelkästään englannin kielellä? Missä ammattikouluissa englanninkieliset tutkinnot ovat mahdollisia?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Ammattikoulut ympäri maan tarjoavat erilaisia tutkintokoulutuksia englanniksi, tässä muutama esimerkki:

Oulun seudun ammattiopiston koulutustarjonnasta löytyy liiketoiminnan perustutkinto englanniksi

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon (Vocational Upper Secondary Qualification in Mechanical Engineering and Production Technology, Mechanical Fitter) voi suorittaa Vaasan Vamiassa, samaten Vamian valikoimaan kuuluu englanninkielinen kokin koulutus.

Tampereen seudun ammattiopisto tarjoaa myöskin liiketoiminnan koulutusta.

Pääkaupunkiseudulla Business College Helsinki tarjoaa liiketoiminnan perustutkintoa englanniksi. Omnia Espoossa tarjoaa englanniksi muun muassa:

• Liiketoiminnan perustutkintoa (Vocational qualification in Business Management)
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa (Vocational qualification in Cleaning and Property Services, Site facilities operative)
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa (Vocational qualification in Restaurant and Catering Services, Restaurant Cook)

Toivottavasti näillä pääsee alkuun sopivan koulutuksen etsinnässä. Paljon menestystä tuleviin opintoihin!

Marija, Studentum.fi

31 tammi 2019
Jatkuva haku
Moi!
Olen miettinyt hakevani ammattikorkeakoulun jälkeen opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Miten haen tuossa jatkuvassa haussa opiskelupaikkaa?

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Jatkuva haun kautta voi tosiaan hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Yleensä haku tapahtuu sähköisen hakulomakkeen kautta, joka löytyy Opintopolusta tai oppilaitosten omilta verkkosivuilta. Tarkempaa tietoa hakuajoista sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät oppilaitosten omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta.

Oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista, eli hakukäytännöt voivat vaihdella kouluttajasta riippuen. Suosittelen, että tutustut huolella oppilaitosten omiin verkkosivuihin joista olet kiinnostunut. Voit myös kysyä heidän opintopalvelustaan lisää, mikäli jokin heidän hakumenettelyissä jää sinua mietityttämään.

Toivottavasti tästä on apua, ja onnea opintoihisi!

Aurea, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua