Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

26 helmi 2018
Ulkomailta suomalaiseen ammattikouluun
Hei
Haluan tietää, pääsetkö opiskelemaan ulkomailta ammattikoulun? Aasiasta peruskoulupohjalla?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ulkomailta voi tulla opiskelemaan suomalaiseen ammattikouluun. Se edellyttää kuitenkin, että olet saanut riittävän perusopetuksen kotimaassasi ja osaat riittävän hyvin suomen kieltä. Opiskeluun on myös muita edellytyksiä. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä suoraan niihin oppilaitoksiin, joihin päätät hakea. He osaavat varmasti auttaa sinua enemmän.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

25 elo 2017
Juoksun opettaja
Hei! Onko täällä mahdollisuus opiskella juoksun opettajaksi?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Me Studentumilla emme itse järjestä koulutusta, vaan olemme koonneet eri oppilaitosten koulutustarjontaa sivustollemme.

Suoranaisesti juoksun opettajaksi tähtäävää tutkintokoulutusta ei ole olemassa.

Toisen asteen oppilaitoksessa voit suorittaa esimerkiksi liikunnanohjauksen perustutkinto ja valmistua liikuntaneuvojaksi. Liikuntaneuvoja voi työskennellä erilaisissa liikunnanohjaustehtävissä esimerkiksi kuntien, liikuntajärjestöjen, urheiluseurojen sekä liikunta- ja kuntokeskusten palveluksessa.

Toinen vaihtoehto on liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP), joka johdattaa sinut liikunta-alan ammatillisten opintojen pariin ja kehittää tietämystäsi sekä liikunnallisia valmiuksiasi eri lajeissa.

Liikunta-alan korkeakouluopintoja ovat mm. liikunnanohjaajakoulutus (AMK) ja liikunnanopettajan koulutus (yliopisto).

Juoksuopettajia on mm. yksityisissä juoksukouluissa ja kuntosalien ryhmäliikuntatunneilla. Heillä saattaa olla taustalla liikunnanohjaajan tai esimerkiksi personal trainerin opinnot.

Terveisin,
Studentum.fi

03 tammi 2017
Opaskoulutus
Hei! Etsin opaskoulutusta. Siis haluan opastaa erilaisia ryhmiä tai henkilöitä ja turisteja Helsingissä, erilaisissa paikoissa ja tilaisuukissa, kiertueet, museot jne.
Mistä löytyy sellainen koulutus.
Ystävällisin terveisin, Maria

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Varsinaista kaupunkioppaan koulutusta ei meidän valikoimastamme valitettavasti löydy. Voit kuitenkin suorittaa esimerkiksi yleisesti matkaoppaan koulutuksen. Esimerkiksi Päivölän opisto järjestää matkaopaskoulutusta:

Jos haluat vielä laajemman koulutuksen, voit opiskella matkailualan perustutkinnon:

Kaupunkioppaan työtehtäviin ei kuitenkaan usein vaadita erityisesti tutkintoa vaan työhön kouluttaudutaan juuri itse työssä.

Ystävällisin terveisin,

Anssi, Studentum.fi