Kysymyksiä ja vastauksia
Etsi
Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset
Olen joulukuussa 1994 valmistunut erikoislaboratoriohoitaja. Erikoistuin kliiniseen kemiaan ja hematologiaan.
Siitä saakka olen työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella puolella. Tällä hetkellä työskentelen Huslabissa.
Nyt haluaisin suorittaa injektio ja rokotusluvat.Kuinka tuo onnistuu?
Kiitos jo etukäteen:)
Vastaus
Hei,
Rokotusasetuksen (149/2017) mukaan lääkäri vastaa rokotustoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Rokotuksen pistoksena saa antaa vain lääkäri tai asianmukaisen rokotuskoulutuksen saanut sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö tai edellä mainittuun terveydenhuollon ammattiin opiskeleva. Myös sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja saa antaa rokotuksia.
Kaikissa löytämissäni rokotuskoulutuksissa kohderyhmänä olivat juurikin nuo rokotusasetuksessa mainitut ammatit. ProEdun rokotuskoulutuksessa kohderyhmässä mainitaan näiden lisäksi myös lähihoitajat, perushoitajat ja bioanaalyytikot, mutta alempana taas sanotaan, että rokotusluvan voivat saada sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, kätilöt ja ensihoitajat (AMK). En osaa sanoa, onko tässä jotain poikkeuksia, joten voit vielä varmistaa suoraan työnantajaltasi, onko erikoislaboratoriohoitajien ylipäänsä mahdollista rokottaa ja jos on, mitä kautta koulutus siihen järjestettäisiin.
Ystävällisin terveisin,
studentum.fi
Olen suorittanut lukion ja haluan mennä ammattikouluun opiskelemaan tietotekniikkaa. Haluan tietää, että kuinka kauan koulutus kestää ja mikä ammattikoulu on hyvä?
Vastaus
Hei,
Ammattikoulussa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä, eli n. 2 – 3 vuotta. Opintojen etenemisen osalta tehdään kuitenkin henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jokaiselle opiskelijalle, joten voit myös itse vaikuttaa opintojesi kestoon.
Useat eri ammattikoulut tarjoavat tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa. Voit tutustua tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa tarjoaviin ammattikouluihin esimerkiksi täällä ja valita oppilaitoksen omien kriteeriesi ja toiveidesi mukaan.
Ystävällisin terveisin,
studentum.fi
Entä opiskelijoille tarkoitettu solukämppä? Pääseekö niihin kesken vuoden, jos vaihtaa koulua? Ei nimittäin ole mitään sellaista rahan lähdettä, että olisi varaa yksiöön.
Vastaus
Hei,
Kiitos viestistäsi. Oppilaitoksen vaihdosta tulee ensisijaisesti keskustella nykyisen oppilaitoksen opon tai opintosihteerin kanssa – hän osaa auttaa sinua parhaiten oppilaitoksen vaihtoon liittyvissä käytännön asioissa.
Opiskelija-asuntoihin pääsy riippuu kaupungin vapaiden opiskelija-asuntojen määrästä. Yleensä opiskelijakämppiin on jonotusjärjestys ja asunnot täytetään sen mukaan. Lisätietoja tästä voit kysellä kaupungin opiskelija-asuntoja välittävältä taholta tai suoraan siltä oppilaitokselta, johon siirtyisit opiskelemaan.
Ystävällisin terveisin,
studentum.fi
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII |
|
Etsi sinua |
|
Lähetä oppilaitokselle |
|
Oppilaitos vastaa |