Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

01 loka 2021
Oppilaitoksen vaihtaminen
Heippa, olen opiskellut sote alaa 1v ammattikoulussa aikuiskoulutus puolella Raisiossa ja haluaisin vaihtaa koulun Tampereelle onko se mahdollista

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Koulun vaihtoon liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon haluat vaihtaa. Kannattaa katsastaa uuden oppilaitoksen verkkosivuja ja ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittaa suoraan esimerkiksi puhelinvaihteeseen, josta sinut osataan ohjata eteenpäin oikealle henkilölle.

Aurinkoista syksyä.

Hugo / Studentum.fi

27 tammi 2021
Lukiosta ammattikouluun?
Hei, tytär 18 v on ollut lukiossa 2 v, mutta ei ole sujunut ja häntä kuormittaa niin paljon lukeminen. Hän suunnittelee hakea ammattikouluun kampaamo-alalle tai media-alalle. Onko mahdollista että ne opinnot jotka on jo suoritettu lukiossa voidaan hyväksyä ammattikoulussa? Onko Turussa näitä ammatteja, kun häntä kiinnostaa?

Kiitos avusta

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Lukiosta voi tosiaan yhteishaun kautta hakea opiskelemaan ammatillista tutkintoa. Aikaisempien lukio-opintojen hyväksiluku tulee varmistaa uudelta koululta erikseen, sillä ammatilliset opinnot ovat paljon käytännönläheisempiä kuin lukio-opinnot, eikä kursseja voi suoraan verrata keskenään.

Turun seudulla esimerkiksi Turun ammatti-instituutti järjestää sekä kampaamoalan että media-alan ammatillisia koulutuksia. Jos haluatte kysyä kyseiseltä oppilaitokselta miten koulun vaihtaminen onnistuu sekä hyväksiluvuista, kannattaa olla yhteydessä oppilaitoksen ohjaus- ja hakupalveluun, jonka yhteystiedot löytyvät täältä.

Tsemppiä koulun vaihtoon!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

13 elo 2020
Puusepän tai veneenrakentajan opinnot
Hei

Tuttava Etelä-Koreasta olisi kiinnostunut opiskelemaan puusepän tai veneenrakentajan tutkinnon. Oli ollut yhteydessä Sasky:n, josta oli ymmärtänyt että ulkomaisia opiskelijoita ei oteta opiskelemaan ollenkaan. Hän kyseli minulta että koskeeko tämä ammatillista koulutusta kokonaisuudessaan tällä hetkellä.

Hänellä on erinomainen englannin kielen taito, mutta ei suomen kielen taitoa.

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Olisikohan kyseessä ollut tilanne, jossa opintoja ei ollut tarjolla englanninkielisenä. Harmillista joka tapauksessa.

Englanninkielisiä ammatillisia opintoja vaikuttaisi tosiaan olevan tarjolla rajallisesti – en löytänyt tällä hetkellä ollenkaan tarjontaa puusepän tai veneenrakentajan koulutuksista.

Tässä vielä listaus ammatillisista oppilaitoksista, jotka järjestävät puusepän ja/tai veneenrakentajan koulutusta. Tuttavasi voi halutessaan olla vielä heihin yhteydessä ja kysyä mahdollisuutta englanninkielisiin opintoihin. Voi tosin olla, että ks. opintoja on tarjolla vain suomeksi.

Voisiko joku näistä englanninkielisistä koulutuksista kiinnostaa tuttavaasi?

Tässä lisäksi listaus suomen kielen opinnoista, mikäli ne kiinnostavat häntä.

Pahoittelen, etten osaa auttaa enempää. Toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä sopivan koulutuksen löytämisessä!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua