Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

31 elo 2018
Alle 18-vuotiaan tuet opiskellessa
Hei!
Olen nyt 9.luokalla ja asun Jokioisissa. Haluaisin päästä Tampereelle ammattikouluun ensi vuonna. Olen katsellut vanhempieni kanssa TOASsin yksiöitä. Millaisia rahallisia tukia 15-16-vuotias saa?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kiva kuulla, että olet löytänyt toiveitasi vastaavan ammattiopiston.

Koska olet alle 17-vuotias, et voi saada opintotukea, koska olet oikeutettu lapsilisään. Tiettyjen ehtojen täyttyessä voit kuitenkin saada opintolainan valtiontakauksen ja asumistukea. Tästä kannattaa kysellä enemmän Kelasta. Täyttäessäsi 17 vuotta, voit saada opintorahaa.

Tukiin vaikuttaavat myös vanhempien tulot. Opintotuen asumislisään ne vaikuttavat niin kauan kunnes täytät 18 vuotta. Vanhempien tulot vaikuttavat myös opintorahan määrään täysi-ikäisyyteen asti.

Tukiasioissa kannattaa siis kääntyä Kelan puoleen. Siellä osataan auttaa parhaiten tilannekohtaisesti.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

26 helmi 2018
Ulkomailta suomalaiseen ammattikouluun
Hei
Haluan tietää, pääsetkö opiskelemaan ulkomailta ammattikoulun? Aasiasta peruskoulupohjalla?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ulkomailta voi tulla opiskelemaan suomalaiseen ammattikouluun. Se edellyttää kuitenkin, että olet saanut riittävän perusopetuksen kotimaassasi ja osaat riittävän hyvin suomen kieltä. Opiskeluun on myös muita edellytyksiä. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä suoraan niihin oppilaitoksiin, joihin päätät hakea. He osaavat varmasti auttaa sinua enemmän.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

25 elo 2017
Juoksun opettaja
Hei! Onko täällä mahdollisuus opiskella juoksun opettajaksi?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Me Studentumilla emme itse järjestä koulutusta, vaan olemme koonneet eri oppilaitosten koulutustarjontaa sivustollemme.

Suoranaisesti juoksun opettajaksi tähtäävää tutkintokoulutusta ei ole olemassa.

Toisen asteen oppilaitoksessa voit suorittaa esimerkiksi liikunnanohjauksen perustutkinto ja valmistua liikuntaneuvojaksi. Liikuntaneuvoja voi työskennellä erilaisissa liikunnanohjaustehtävissä esimerkiksi kuntien, liikuntajärjestöjen, urheiluseurojen sekä liikunta- ja kuntokeskusten palveluksessa.

Toinen vaihtoehto on liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP), joka johdattaa sinut liikunta-alan ammatillisten opintojen pariin ja kehittää tietämystäsi sekä liikunnallisia valmiuksiasi eri lajeissa.

Liikunta-alan korkeakouluopintoja ovat mm. liikunnanohjaajakoulutus (AMK) ja liikunnanopettajan koulutus (yliopisto).

Juoksuopettajia on mm. yksityisissä juoksukouluissa ja kuntosalien ryhmäliikuntatunneilla. Heillä saattaa olla taustalla liikunnanohjaajan tai esimerkiksi personal trainerin opinnot.

Terveisin,
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä

Löydä koulutuksesi