Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

03 kesä 2020
Oppilaitoksen vaihto
Hei, aloitin ammattikoulussa opinnot elokuussa Tampereella, mutta sitten muutin muualle opiskelemaan. Nyt täällä puoli vuotta asuneena haluaisin takaisin Tampereelle. Onko mahdollista koulua vaihtaa takaisin tai onko se edes järkevää? Vai odotanko suoraan ensi kevääseen, jolloin valmistun.

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mikäli haluaisit vaihtaa oppilaitosta, suosittelen sinua olemaan yhteydessä siihen oppilaitokseen, jossa opiskelit Tampereella sekä kysyä asiasta myös tämän hetkisestä opiskelupaikastasi. Saisit näin tiedon, olisiko vaihto toiseen oppilaitokseen edes mahdollista.

Studentum.fi on koulutusportaali, johon keräämme eri oppilaitosten koulutuksia yhteen paikkaan. Tämä vuoksi emme tarkemmin osaa sanoa oppilaitosten välisistä vaihto- tai siirtomahdollisuuksista.

Onnea opiskeluihin! :)

Ystävällisin terveisin,

03 kesä 2020
Oppilaitoksen vaihto ulkomaille
Hei tuli mieleen että kun täytät 18 ja ammattikoulua vuosi jäljellä voiko vaihtaa koulua ulkomaille opiskelemaan parisuhde tilanteen vuoksi että jatkaa toisessa maassa opiskelut loppuun?

Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Jotta pystyisit suorittamaan tutkintosi loppuun ulkomailla, ulkomaan oppilaitoksen pitäisi olla yhteistyöoppilaitos Suomen oppilaitoksesi kanssa. Usein ulkomaiset tutkinnot saattavat vastata eri tutkintoja Suomessa, mikä tarkoittaa sitä, että yliopistopohjainen tutkinto ulkomailla voi olla ammattikorkeakoulua vastaava koulutus Suomessa.

Esimerkiksi Ranskassa fysioterapeutin tutkinto on yliopistopohjainen, kun taas Suomessa se on ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto.

Suosittelen sinua siis tiedustelemaan tarkat tiedot ulkomaisesta oppilaitoksesta, johon haluaisit hakea sekä keskustelemaan opinto-ohjaajasi kanssa täällä Suomessa - hän varmasti tietää, miten asian kanssa edetä.

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

27 marras 2019
Ammattikoulun vaihtaminen
Hei!
Olen 16 vuotias seiväshyppääjä ja
opiskelen tällä hetkellä Salon seudun ammattiopistossa lähihoitaja-ala ja haluaisin vaihtaa koulua Rovaniemelle, jossa olisi paremmat seiväshyppy treeni mahdollisuudet? Onnistuisiko tämä ja miten? Olisiko mahdollista suorittaa ns"urheiluamiksena"?

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelen olemaan yhteydessä nykyisen oppilaitoksesi opintoneuvojaan, ja kyselemään häneltä koulun vaihdosta tarkemmin. Voit myös tiedustella Rovaniemeltä haluamaltasi oppilaitokselta mahdollisuuksia yhdistää seiväshyppy opintoihin 😊

Paljon tsemppiä opintoihisi ja mukavaa joulun odotusta!

Terveisin,

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua