Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


16 marras 2022
Tietotekniikan opiskelu ammattikoulussa
Hei!
Olen suorittanut lukion ja haluan mennä ammattikouluun opiskelemaan tietotekniikkaa. Haluan tietää, että kuinka kauan koulutus kestää ja mikä ammattikoulu on hyvä?

Vastaus

Hei,

Ammattikoulussa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä, eli n. 2 – 3 vuotta. Opintojen etenemisen osalta tehdään kuitenkin henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jokaiselle opiskelijalle, joten voit myös itse vaikuttaa opintojesi kestoon.

Useat eri ammattikoulut tarjoavat tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa. Voit tutustua tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa tarjoaviin ammattikouluihin esimerkiksi täällä ja valita oppilaitoksen omien kriteeriesi ja toiveidesi mukaan.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

17 elo 2022
Vaihtaminen toiseen ammatilliseen oppilaitokseen kesken opintojen
Moi! Voiko ammattikoulua vaihtaa joko heti kun koulu alkaa tai vähän sen jälkeen, kun se on alkanut? Pääsin Tampereelle Treduun ravintola- ja cateringalalle ja haluaisin vaihtaa Kajaaniin samalle alalle?

Entä opiskelijoille tarkoitettu solukämppä? Pääseekö niihin kesken vuoden, jos vaihtaa koulua? Ei nimittäin ole mitään sellaista rahan lähdettä, että olisi varaa yksiöön.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Oppilaitoksen vaihdosta tulee ensisijaisesti keskustella nykyisen oppilaitoksen opon tai opintosihteerin kanssa – hän osaa auttaa sinua parhaiten oppilaitoksen vaihtoon liittyvissä käytännön asioissa. 

Opiskelija-asuntoihin pääsy riippuu kaupungin vapaiden opiskelija-asuntojen määrästä. Yleensä opiskelijakämppiin on jonotusjärjestys ja asunnot täytetään sen mukaan. Lisätietoja tästä voit kysellä kaupungin opiskelija-asuntoja välittävältä taholta tai suoraan siltä oppilaitokselta, johon siirtyisit opiskelemaan.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

25 maalis 2022
Sairaanhoitajan kielivaatimukset
Hei! Olen Venäjältä. Haluaisin opiskella sairaalanhoitajaksi. Mutta en tiedä missä ja mitä kielen tason tarvitsen. Myös onko ammattikouluissa suomen kielen tentit, tai pitääkö minun tehdä YKI?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Suomessa työskentelevältä sairaanhoitajalta vaaditaan hänen hoitamiensa tehtävien edellyttämä riittävä kielitaito. Valvira voi tarkistaa suomen tai ruotsin kielen taidon kaikilta niiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa tai hankkineet ammattipätevyytensä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä taikka suorittaneet niin kutsutut yleissivistävät opinnot muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä.

Riittävän kielitaidon voit osoittaa esimerkiksi Valtiohallinnon kielitutkinnon tai yleisen kielitutkinnon avulla. Valtiohallinnon kielitutkinnosta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso kaikilta osa-alueilta ja yleisestä kielitutkinnosta vähintään keskitason tutkinto (tasot 3–4) kaikilta osa-alueilta.

Terveydenhuoltoalan kielivaatimuksista voit lukea lisää täältä ja sairaanhoitajan koulutuksiin voit tutustua lisää esimerkiksi täältä. Suosittelen sinua olemaan myös yhteydessä sairaanhoitajakoulutuksia järjestävien oppilaitosten hakupalveluihin, he osaavat auttaa asiasi kanssa parhaiten.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi