Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Jatkuva haku
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Oppisopimuskoulutus
Vantaa
Ammatillisen tutkinnon osat
Ruokaleipätuotteiden valmistus

Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Tutkinnon osassa opiskellaan yleisimpien ruokaleipätuotteiden valmistusta eri tuoteryhmistä, kuten sämpylät, patongit, rieskat, vaaleat ruokaleivät ja ruisleivät. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hallitsee ruokaleipätuotteiden valmistuksen käsityö- ja leivontamenetelmät, työskentelee hygieenisesti ja ottaa huomioon prosessit. Opiskelija toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärtää ympäristöosaamisen merkityksen alan yrityksille.

Keskeisemmät tutkinnon osaan kuuluvat työtehtävät ovat raaka-aineiden punnitus, taikinan teko, ylöslyönti, kohotus, paisto, jäähdytys, viimeistely ja pakkaustoiminnot. Opiskelija varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun huomioiden valmistuksen ja säilytyksen aikana tapahtuvat fysikaaliset, kemialliset sekä mikrobiologiset toiminnat.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, Ruokaleipätuotteiden valmistus 20 osp

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta täytä seuraavat tiedot: