Ammatillisen tutkinnon osat

Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Vantaan ammattiopisto Varia, paikassa Vantaa
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Jatkuva haku katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Jatkuva haku katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Ruokaleipätuotteiden valmistus

Tutkinnon osassa opiskellaan yleisimpien ruokaleipätuotteiden valmistusta eri tuoteryhmistä, kuten sämpylät, patongit, rieskat, vaaleat ruokaleivät ja ruisleivät. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hallitsee ruokaleipätuotteiden valmistuksen käsityö- ja leivontamenetelmät, työskentelee hygieenisesti ja ottaa huomioon prosessit. Opiskelija toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärtää ympäristöosaamisen merkityksen alan yrityksille.

Keskeisemmät tutkinnon osaan kuuluvat työtehtävät ovat raaka-aineiden punnitus, taikinan teko, ylöslyönti, kohotus, paisto, jäähdytys, viimeistely ja pakkaustoiminnot. Opiskelija varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun huomioiden valmistuksen ja säilytyksen aikana tapahtuvat fysikaaliset, kemialliset sekä mikrobiologiset toiminnat.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Jatkuva haku

  • Oppisopimuskoulutus
  • Vantaa
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, Ruokaleipätuotteiden valmistus 20 osp

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Vantaan ammattiopisto Varia
Tennistie 1
01370 Vantaa

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...

Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu