Hierontakoulutus ammattikouluissa

Kiinnostaako työ hierojana? Hierojat työskentelevät useimmiten yrittäjinä tai erilaisissa liikunnan, hyvinvoinnin tai sosiaali- ja terveysalan palveluissa. Hierojan ammattitutkinto valmistaa alalle ja ammattitutkinnon suorittaneet tekevät töitä hyvinkin vaihtelevissa työympäristöissä.

Näyttää 1-24 yhteensä 24 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
AK Vyöhyketerapeutti Kälviä Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Hierojakoulutus Useita (6) Erottajan, Espoon, Jyväskylän, Kuopion, Oulun ja Seinäjoen hierojakoulut
Hierojakoulutus Joensuu Joensuun Hierojakoulu
Hierojakoulutus Lahti Lahden Hierojakoulu
Hierojakoulutus Turku Turun Hieronta-Akatemia
Hierojakoulutus | erikoishierontapainotteinen Punkaharju Itä-Karjalan Kansanopisto
Hierojakoulutus monimuoto-opintoina Useita (6) Erottajan, Espoon, Jyväskylän, Kuopion, Oulun ja Seinäjoen hierojakoulut
Hierojakoulutus työn ohessa Joensuu Joensuun Hierojakoulu
Hierojakoulutus työn ohessa Lahti Lahden Hierojakoulu
Hierojan ammattitutkinto Kaustinen Kaustisen Evankelinen Opisto
Hierojan ammattitutkinto Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Hierojan ammattitutkinto Lohja Luksia
Hierojan ammattitutkinto Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Hierojan ammattitutkinto Helsinki Stadin aikuisopisto
Hierojan ammattitutkinto | monimuoto-opiskelu Vuokatti Vuokatin Urheiluopisto
Hierojan ammattitutkinto | päiväopiskelu Vuokatti Vuokatin Urheiluopisto
Hierojan ammattitutkinto | urheiluhieroja Kuortane Kuortaneen Urheiluopisto
Hierojan ammattitutkinto | urheiluhieroja Turku Turun Hierojakoulu
Hierojan ammattitutkinto | urheiluhieroja Vierumäki Vierumäki – Suomen Urheiluopisto
Hierontakurssi Rovaniemi Santasport Lapin Urheiluopisto
Kalevalainen jäsenkorjaus Kälviä Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Urheiluhierojakoulutus Useita (6) Erottajan, Espoon, Jyväskylän, Kuopion, Oulun ja Seinäjoen hierojakoulut
Urheiluhierojakoulutus Joensuu Joensuun Hierojakoulu
Urheiluhierojakoulutus Lahti Lahden Hierojakoulu
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-24 yhteensä 24 tulosta

Hierontakoulutus ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Tulevaisuus hierojana!

Koulutuksen saanut hieroja kuuluu terveydenhuollon ammattilaisiin. Hierojan ammattitutkinto on noin 40 opintoviikon kestoinen. Koulutuksen jälkeen osaaminen osoitetaan näyttötutkinnossa, jonka läpäiseminen vaatii opetushallituksen määräämien ammattitaitokriteerien täyttämistä.

Hierojakoulutus

Hierojan tulee olla työssään kätevä ja omata tuntoaistien herkkyyttä ja hyvää fyysistä kuntoa. Hänen tulee hallita perushieronta ja pystyä soveltamaan ammattitaitoaan eri-ikäisten ihmisten ja erilaisten kehojen kanssa. Eri kehonosia hierotaan eri tekniikoin ja hierojan tulee hallita käden otteet, tekniikat, voimansäätö ja nopeus.

Hierojakoulutukseen kuuluu sekä teoria- että käytännönosioita. Hieronnan teoriaan kuuluu anatomiaa, patologiaa, fysiologiaa, lääkinnällistä kuntoutusta, fysikaalista hoitoa, liikehoitoa, ergonomiaa, hoitotyön etiikkaa, viestintää ja ensiapua.