Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hieronnan ammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: 12.8.–27.10.2019
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot

Hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys-ja liikunta-alalla. Hän edistää potilaidensa hyvinvointia ja toimintakykyä. Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut on oikeutettu käyttämään koulutetun hierojan nimikesuojattua terveydenhuollon ammattinimikettä, ja hänet merkitään Valviran terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisteriin.

Tutkinnon rakenne ja toteutus


Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaampispistettä. Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (25+25 osp).

Pakolliset ammattitutkinnon osat, 100 osp

  • Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
  • Sosiaali- ja terveyshuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat, 50 osp

  • Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen, 25 osp
  • Ikääntyvän potilaan hieronta, 25 osp
  • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä, 25 osp
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osp
  • Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta tai toisesta ammattitutkinnosta, 25 osp

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, johon kuuluu myös työskentelyä oppilaitoksen hierontaklinikalla työelämälähtöisesti asiakastyössä. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 8.30–16.00 välillä. Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma aikaisempien opintojen ja työkokemuksen perusteella. Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen.

Koulutuksen kesto määrittyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, valmistava koulutus kestää noin 1,4 vuotta sisältäen näytöt.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella hakuaikana. Hakuaika tarkistetaan oppilaitokselta. Hieronnan ammattitutkinnon tutkintokoulutukseen valinta tapahtuu opiskeluedellytysten kartoituksen perusteella. Kartoitus koostuu kirjallisesta tehtävästä, ryhmätehtävä, opettajien haastatteluista sekä liikuntatestistä.

Hieronnan ammattitutkinnon tutkintokoulutukseen valinta tapahtuu opiskeluedellytysten kartoituksen perusteella. Kartoitus koostuu kirjallisesta tehtävästä, ryhmätehtävä, opettajien haastatteluista sekä liikuntatestistä. Hakijoille lähetetään kutsu joko 12.11. tai 13.11. pidettävään kartoitukseen sähköpostilla.

Tutkinto / todistus

Hieronnan ammattitutkinto

Kustannukset

Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisen kustannukset ovat 1200 €. Kustannukset koostuvat pakollisten tutkinnon osien tutkintokoulutuksesta sekä näytöistä (900 €) ja valinnaisten tutkinnon osien tutkintokoulutuksesta sekä näytöistä (300 €).

Jos olet hankkinut ammattitaitosi työelämässä tai muissa oppilaitoksissa, voit osallistua pelkästään näyttöihin henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hieronnan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

 Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hieronnan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: