Ammatillinen koulutus

Hierojakoulutus

Lappeen Hierojakoulu, paikassa Lappeenranta
Pituus
Noin 1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
Noin 1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hierojakoulutus

Hierojakoulutus

Hierojakoulutus on näyttötutkintoon valmentavaa koulutusta. Näyttöosiot (4 kpl) hyväksytysti suorittanut opiskelija liitetään terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin. Ammattitaitovaatimusten lisäksi kurssilla opetetaan erikoishierontoja, triggerpistehoitoja ja selkärangan mobilisointia.

Koulutuksen sisältö

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista sekä koululla suoritetuista asiakashieronnoista. Teoriaopinnoissa keskitytään hierontatekniikoiden lisäksi ihmisen anatomiaan ja terveyteen liittyviin kysymyksiin. Koulutuksen tavoitteena on oppia hierontatekniikat ja tekemään tutkimukseen perustuen asiakkaasta havaintoja, joiden pohjalta laaditaan asiakaskohtainen hoitosuunnitelma. Koulutus antaa ymmärryksen kehon vaivojen syy-seuraussuhteista ja työkalut vaivojen poistamiseen.

Koulutuksen sisältö koostuu seuraavista teemoista:

  • hierontaotteet ja hieronnan toteuttaminen
  • anatomia ja fysiologia
  • asiakaslähtöinen hoitaminen
  • hierontasuunnitelma ja hoitoympäristö
  • lämpö– ja kylmähoidot
  • tuki– ja liikuntaelinsairaudet
  • asiakkaan ohjaustaidot
  • oma työergonomia
  • lihashuolto
  • erilaiset liikuntamuodot ja ravintoneuvonta
  • itsenäinen ammatinharjoittaminen
  • yrittäjyys
  • työelämän taidot, kuten yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, sekä ongelmanratkaisu- ja arviointitaidot
  • raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
  • suomalaiset kansansairaudet

Koulun vaatimukset

Päiväopiskelun viikkorytmi kulkee maanantaista perjantaihin. Ennen asiakastyön alkamista lähitunnit pidetään klo 08–16 välillä. Viikonloput ovat pääsääntöisesti vapaita. Kouluttajien aikataulusta riippuen esim. ensiapukurssi, tai yrittäjyyskurssi voivat olla viikonloppuna.

Oppilas sitoutuu opetussuunnitelmassa esitettyihin vaatimuksiin ja koulun sääntöihin.

Läsnäolo on pakollista silloin, kun siihen liittyy jokin toinen henkilö (asiakashieronnat). Poissaolot korvataan.

Teoriatunneilta voi olla pois, mikäli välikokeet osoittavat tietojen olevan riittävällä tasolla. Elämäntilanteiden aiheuttamista tilanteista keskustellaan aina erikseen.

Työharjoittelun suorittaminen ja kurssimaksun maksaminen ovat edellytyksiä koulun järjestämiin näyttöihin pääsemiseksi.

Hieroja työelämässä

Hieroja työskentelee itsenäisenä yrittäjänä tai erilaisissa terveys- ja liikunta-alan sekä vapaa-ajan yhteisöissä. Työtä tehdään vaihtelevissa työympäristöissä; liikuntakeskuksissa ja kodeissa. Hierojat työskentelevät terveiden ja sairaiden ihmisten parissa. Nuoria kohdataan esim. valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuoltotehtävissä. Itsenäinen työ vaatii hierojalta eettisesti kestävän yrittäjyyden omaksumista.

Hieroja on välittömässä kosketuksessa asiakkaan/potilaan kanssa, jolloin työn luonteessa painottuu vastuullinen vuorovaikutus ja kommunikaatiotaitojen hallinta. Hän toimii myös työnsä asiantuntijana erilaisissa terveys- ja liikunta-alan työ- sekä hoitoryhmissä. Hierojan työssä menestymistä varmistaa jatkuva itsensä kehittäminen sekä kyky ja halu jatkuvaan ammatin kehittämiseen terveys- ja liikunta-alan yhtenä palvelumuotona. Tulevaisuudessa painottuvat erilaiset manuaaliset erikoismenetelmät sekä asiakkaan tai potilaan kuntoutumiseen liittyvät toiminnot.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu aikuisille, joten muu koulutus tai työelämän kokemus on suotavaa. Pääsyvaatimuksena on suoritettu peruskoulu ja terveys, joka ei ole esteenä ammatissa toimimiselle.

Koulutukseen haetaan Lappeen Hierojakoulun omilta verkkosivuilta. 

Kustannukset

1000 €

Lisäkoulutuksena voit käydä vuoden aikana tai jälkeenpäin urheiluhierojakoulutuksen. Urheiluhierojakoulutuksen kurssimaksu on 300€.

Paikanvarausmaksu on 200€, kun tulet valituksi kouluun ja sitä ei palauteta ilman pätevää syytä. Paikanvarausmaksu on kurssimaksun ensimmäinen osa. Jäljelle jäävä kurssimaksu suoritetaan erissä kuukausittain koulun alettua. Paikanvarausmaksun jälkeinen 800€ osa on mahdollista myös korvata hierontatyöllä, jolloin opintojen kiinteäksi kuluksi jää 200€

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hierojakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lappeen Hierojakoulu
Valtakatu 36
53100 Lappeenranta

Lappeen Hierojakoulu

Lappeenrannan uudessa hierojakoulussa tarjotaan näyttötutkintoon valmentavaa koulutusta. Koulutusta järjestetään päiväopintoina ja monimuoto-opintoina. Oppilaitos tarjoaa valmistuneille opiskelijoille mahdollisuuden jäädä toimimaan ammatinharjoittajana koulun tiloihin. Tämän jälkeen valmistuneella hierojalla on paremmat valmiudet itsenäiseen ammatinharjoittamiseen. Hierojakoulutuksen lisäksi Lappeen Hierojakoulu tarjoaa asiakkaille opiskelijahieronnan sekä fysioterapeutin palveluja....

Lue lisää oppilaitoksesta Lappeen Hierojakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu