Ammattitutkinnot

Hieronnan ammattitutkinto

OSAO, paikassa Oulu
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
31 heinäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
31 heinäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinnon suorittaneena työskentelet hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Osaat toimia hierojana yhteistyössä sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alan ammattihenkilöiden kanssa, suunnitella ja toteuttaa potilaan hieronnan ja hierontaa tukevat muut hoidot sekä arvioida omaa toimintaasi, ohjata potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä terveellisissä elämäntavoissa sekä toimia yrittäjämäisesti.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Opinnot alkavat 10.1.2024 ja arvioitu päättymispäivä on 21.12.2024. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppilaitoksella tapahtuvaa osaamisen hankkimista hieronnan palvelutoiminnassa. Oppimisympäristöinä on myös verkko-oppimisympäristö sekä alan työpaikat.

Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (50 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Tuki- ja liikuntaongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen (70 osp)
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat:

Valinnaisia tutkinnon osia suoritetaan kaksi näistä:

  • Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen (25 osp)
  • Ikääntyvän potilaan hieronta (25 osp)
  • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä (25 osp)
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen (25 osp)
  • Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta tai toisesta ammattitutkinnosta (25 osp)

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

31 heinäkuuta, 2024

  • Oppisopimuskoulutus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: jatkuva haku

Hakeminen

Etusijalla koulutukseen valittaessa ovat henkilöt, jotka ovat hankkineet sosiaali- ja terveysalan ja  liikunta-alan osaamista koulutuksen, harrastusten tai työkokemuksen kautta. Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle, hierojan työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa, voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Hakijoihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä ja haastattelut järjestetään Kontinkankaan yksikössä. Valintapäätös tehdään haastattelun jälkeen ja tämän jälkeen hakijoille lähetetään tieto opiskelijavalinnasta.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Hieronnan ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B1.1.

Tutkinto / todistus

Hieronnan ammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %), 115€ /tutkinnon osa (alv 0%)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu