Hieronnan ammattitutkinto

OSAO
Yhteenveto
1 vuosi
Ammattitutkinnot
Oulu

Alkavat koulutukset
Oulu
7.8.2023

Oulu
Kysy lisätietoja

Hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinnon suorittaneena työskentelet hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Osaat toimia hierojana yhteistyössä sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alan ammattihenkilöiden kanssa, suunnitella ja toteuttaa potilaan hieronnan ja hierontaa tukevat muut hoidot sekä arvioida omaa toimintaasi, ohjata potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä terveellisissä elämäntavoissa sekä toimia yrittäjämäisesti.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Koulutus etenee tutkinnon osittain. Pääsääntöisesti koko tutkinnon suorittamisaika on yksi vuosi (kesä- ja heinäkuu 2019 taukoa). Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja täyttää päätoimisen opiskelun edellytykset.

Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (50 osp).

Pakollisia tutkinnon osia ovat:

  • Tuki- ja liikuntaongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen (70 osp)
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)

Valinnaisina tutkinnon osia ovat (suoritetaan kaksi oppilaitoksen tarjonnan mukaisesti):

  • Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen (25 osp)
  • Ikääntyvän potilaan hieronta (25 osp)
  • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä (25 osp)
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen (25 osp)
  • Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta ta toisesta ammattitutkinnosta (25 osp)

Hakeminen

Voit hakeutua koulutukseen, mikäli sinulla on sosiaali- ja terveysalan ja liikunta-alan osaamista koulutuksen, harrastusten tai työkokemuksen kautta. Sinulla tulee olla soveltuvuus alalle, hierojan työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa, voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Hakijoihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä ja haastattelut järjestetään Kontinkankaan yksikössä. Valintapäätös tehdään haastattelun jälkeen ja tämän jälkeen hakijoille lähetetään tieto opiskelijavalinnasta.

Tutkinto / todistus

Hieronnan ammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %), 115€ /tutkinnon osa (alv 0%)

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.