Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala voidaan jakaa eri alalajeihin, joita ovat leipomoala, meijeriala, liha-ala ja yleinen elintarvikeala. Ala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Koulutus on tutkinto-opiskelua, mutta vaihtoehtoisesti allalla voi pätevöityä myös alalle valmistavan aikuiskoulutuksen tai näyttötukinnon avulla. 

Näyttää 1-26 yhteensä 26 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori tai lihatuotteiden valmistaja Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Porvoo Edupoli nuorille
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Haapavesi Koulutuskeskus JEDU
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Joensuu Riveria
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Helsinki Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Tampere Tampereen palvelualan ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Sastamala Vammalan ammattikoulu
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Vantaa Vantaan ammattiopisto Varia
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja Iisalmi Ylä-Savon ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja Seinäjoki Sedu
Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi Hämeenlinna Hämeen ammatti-instituutti
Elintarvikejalostajan ammattitutkinto Haapavesi Koulutuskeskus JEDU
Elintarvikejalostajan ammattitutkinto Raisio Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Elintarvikejalostajan ammattitutkinto Joensuu Riveria
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto Hämeenlinna Hämeen ammatti-instituutti
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto Seinäjoki Sedu
Kondiittorin ammattitutkinto Useita (2) Riveria
Leipomoalan ammattitutkinto Helsinki Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Leipurin ammattitutkinto Useita (2) Riveria
Lihanjalostajan ammattitutkinto Joensuu Riveria
Lihateollisuuden ammattitutkinto Joensuu Riveria
Luonnontuotealan ammattitutkinto Iisalmi Ylä-Savon ammattiopisto
Ravintoterapian perusteet Kälviä Keski-Pohjanmaan kansanopisto
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-26 yhteensä 26 tulosta
 

Elintarvikeala ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Elintarvikealalla on suuri vaikutus muihin lähialoihin ja myös laajempi merkitys maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän kovaa vauhtia kehittyvä, innovatiivinen ruokateollisuus työllistää valtavan määrän ihmisiä ja vaatii osaajia sekä kädentaitoja.

Yleisen elintarvikealan lisäksi ala jakautuu seuraaviin alalajeihin:

Liha-ala

Suomessa liha-ala kattaa naudan, sian ja siipikarjan tuotannon. Lihateollisuuden parissa työskentelee suuri määrä suomalaisia ja työllistyminen liha-alalla on monipuolisesti jakautunutta. Ala tarjoaa töitä tuotannon eri vaiheista, alkutuotannosta laaduntarkkailuun saakka.

Leipomoala

Alalle valmistuu joka vuosi vaihtelevasti noin 150-200 uutta osaajaa. Opiskelijat valmistuvat muun muassa seuraaviin ammatteihin: kondiittori, tuotesuunnittelija, paistaja, leipuri, ylöslyöjä ja taikinantekijä. Leipomoalalle voi päätyä useiden eri oppilaitosten opiskelijat.

Meijeriala

Myös meijeriala tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja tuotannon eri vaiheista. Ala tarjoaa töitä pakkaamisen, maidon keräilyn, meijerin, alkutuotannon, laadunvalvonnan sekä varastoinnin ja jakelun parissa. Meijerialaa voi opiskella muutamassa eri oppilaitoksessa Suomessa.

Vertaile koulutuksia