Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala ammattikouluissa

Elintarvikeala voidaan jakaa eri alalajeihin, joita ovat leipomoala, meijeriala, liha-ala ja yleinen elintarvikeala. Ala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Koulutus on tutkinto-opiskelua, mutta vaihtoehtoisesti allalla voi pätevöityä myös alalle valmistavan aikuiskoulutuksen tai näyttötukinnon avulla. 

Näyttää 1-19 yhteensä 19 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Elintarvikealan perustutkinto Kuopio Savon ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja Seinäjoki Sedu
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Porvoo Edupoli nuorille
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Joensuu Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Seinäjoki Sedu
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Helsinki Stadin ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Sastamala Vammalan ammattikoulu
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Vantaa Vantaan ammattiopisto Varia
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Iisalmi Ylä-Savon ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja Oulu Oulun seudun ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja Seinäjoki Sedu
Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi Hämeenlinna Hämeen ammatti-instituutti
Hotelli- ja ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki Vaasa Vamia
Protein Science and Biotechnology Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-19 yhteensä 19 tulosta
 

Elintarvikeala ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Elintarvikealalla on suuri vaikutus muihin lähialoihin ja myös laajempi merkitys maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän kovaa vauhtia kehittyvä, innovatiivinen ruokateollisuus työllistää valtavan määrän ihmisiä ja vaatii osaajia sekä kädentaitoja.

Yleisen elintarvikealan lisäksi ala jakautuu seuraaviin alalajeihin:

Liha-ala

Suomessa liha-ala kattaa naudan, sian ja siipikarjan tuotannon. Lihateollisuuden parissa työskentelee suuri määrä suomalaisia ja työllistyminen liha-alalla on monipuolisesti jakautunutta. Ala tarjoaa töitä tuotannon eri vaiheista, alkutuotannosta laaduntarkkailuun saakka.

Leipomoala

Alalle valmistuu joka vuosi vaihtelevasti noin 150-200 uutta osaajaa. Opiskelijat valmistuvat muun muassa seuraaviin ammatteihin: kondiittori, tuotesuunnittelija, paistaja, leipuri, ylöslyöjä ja taikinantekijä. Leipomoalalle voi päätyä useiden eri oppilaitosten opiskelijat.

Meijeriala

Myös meijeriala tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja tuotannon eri vaiheista. Ala tarjoaa töitä pakkaamisen, maidon keräilyn, meijerin, alkutuotannon, laadunvalvonnan sekä varastoinnin ja jakelun parissa. Meijerialaa voi opiskella muutamassa eri oppilaitoksessa Suomessa.