Ammattitutkinnot

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | liikunnan osaamisala

Urheiluopisto Kisakeskus, paikassa Raasepori
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
18 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
18 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | liikunnan osaamisala

Liikuntaneuvojan koulutus

Ota harppaus kohti liikunta-alan huippua!

Liikunnan osaamisala (LAT) on osa Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa. Tutkinnosta valmistut Liikuntaneuvojaksi (AT). Tutkintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto on ammatillinen aikuiskoulutus, jossa työssä tai muussa käytännön elämässä sekä koulutuksessa hankittu ammattitaito osoitetaan näytöissä.

Liikunnan osaamisalan koulutus vastaa nykyaikaisen liikunta-alan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Koulutuksessa yhdistyy lähi- ja etäopetus. Esimerkiksi liikuntayrittäjänä toimiminen suoritetaan täysin etäopiskeluna, kun taas liikunnan ohjelmapalveluiden ohjaamisessa hyödynnetään Kisakeskuksen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja opitaan liikuntaa ohjaamalla. Liikunta-ala muuttuu jatkuvasti ja siksi koulutuksemme antaa sinulle parhaat mahdollisuudet menestyä tulevaisuuden innostajana ja mahdollistajana!

Kenelle?

Liikunnan parissa toimiville

Työskenteletkö urheiluseurassa tai toimit muuten liikunnan parissa? Tule Kisakeskukseen lisäkouluttautumaan. Liikunnan osaamisalan koulutuksessa opit hyödyntämään liikunnan monipuolisia mahdollisuuksia omassa työympäristössäsi.

Alanvaihtajille

Liikunnan osaamisala on hyvä valinta myös kaikille alanvaihtajille tai niille, jotka haluaisivat työskennellä liikunta-alalla nykyisen työnsä ohella. Aikaisemmasta työkokemuksesta on hyötyä myös liikunta-alan opiskelussa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu tutkinnon osista ja tutkinnon osan laajuus ilmoitetaan osaamispisteillä (OSP). Mitä enemmän osaamispisteitä tutkinnon osa käsittää, sen laajempi tutkinnon osa on. 

Tutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnon osat valitset, kun koulutus on alkanut. Tutkinto rakentuu niin, että pakollinen tutkinnon osa, liikunnan toimintaympäristössä toimiminen, on kaikille pakollinen. Tämän lisäksi valitset itsellesi sopivan kohderyhmän kolmesta vaihtoehdosta, jonka liikunnan ohjaamiseen haluat erikoistua: lapset, nuoret tai aikuiset. Viimeisenä valitset kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta kaksi sinulle sopivinta: yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, liikuntayrittäjänä toimiminen tai liikunnan ohjelmapalveluissa toimiminen. 

Tutkinnon suorittamiseksi sinun tulee todentaa osaaminen suorittamalla näyttö jokaisesta valitsemastasi tutkinnon osasta. Näytössä todennat, että osaat toimia liikunta-alan ammattilaisena tutkinnon osan vaatimusten mukaan.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Urheiluopisto Kisakeskuksen sivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

Tutkinto / todistus

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikuntaneuvoja

Suoritettuasi näytöt hyväksytysti, saat käyttää tutkintonimikettä liikuntaneuvoja.

Lähijaksot


  1. lähijakso 18.-20.3.2024
  2. lähijakso 22.-24.4.2024
  3. lähijakso 29.-31.5.2024
  4. lähijakso 19.-21.8.2024
  5. lähijakso 25.-27.9.2024
  6. lähijakso 27.-29.11.2024
  7. lähijakso 20.-22.1.2025
  8. lähijakso 24.-26.3.2025

Kustannukset

Tutkinnon hinta on 1850€.

Hinta sisältää henkilökohtaisen oppimisen suunnittelun, lähijaksojen opetuksen ja materiaalit sekä tutkintomaksun ja näytöt.

Hinta ei sisällä majoituksia eikä ruokailuja.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea 400 euron arvoista ammattitutkintostipendiä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | liikunnan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.