Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Kuortaneen Urheiluopisto, paikassa Kuortane
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto on koulutuksen reformin myötä uudistettu ammattitutkinto, jossa on yhdistetty Liikunnan ammattitutkinto ja Valmennuksen ammattitutkinto. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto koostuu nimensä mukaan kahdesta osaamisalasta, jotka valmistavat ammattinimikkeisiin liikuntaneuvoja AT tai valmentaja. 

Tavoitteet

Valmennuksen osaamisalan suorittaneet voi toimia valmennuksen työtehtävissä urheiluseuroissa kilpa- ja huippu-urheilussa, yksilö- ja joukkuelajien valmentajana, erilaisissa valmennuksen toimintaympäristöissä, ammattilaisurheilun organisaatioissa, valmennuskeskuksissa ja urheiluakatemia valmentajana. Tutkintokoulutus suoritetaan oman valmennustyön ohessa. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), joka sisältää osaamisen hankkimisen suunnitelman ja urasuunnitelman sekä suunnitelman osaamisen osoittamisesta.nnitelman ja urasuunnitelman sekä suunnitelman osaamisen osoittamisesta.

Sisältö

Valmennuksen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa:

  • Ammatillinen toiminta valmentajana 60 osp.

Valmennuksen osaamisalassa on kolme valinnaista tutkinnon osaa, joista yksi valitaan:

  • Lasten valmentaminen       90 osp
  • Nuorten valmentaminen     90 osp
  • Aikuisten valmentaminen   90 osp

Tutkintokoulutus valmistaa osaamisalan näyttöihin ja antaa valmentajalle valmiudet toimia urheilijalähtöisesti, suunnitella, toteuttaa ja seurata harjoittelun toteutumista. Tutkintokoulutus koostuu mm. valmentajan itsensä kehittämisen taitojen lisäksi psyykkisen valmentamisen kokonaisuudesta, taitovalmentamisen suunnittelusta, liikunta- ja urheilufysiologiasta, lajiosaamisen kehittämisestä, harjoittelun seurannan suunnittelusta. 

Toteutus

Tutkintokoulutus toteutetaan 12 kk – 15 kk mittaisena monimuoto-opiskeluna muodostuen lähi- ja etäjaksoista. Etäjaksot ovat valmennusjaksoja, joissa toteutetaan oppimistehtäviä ja suoritetaan työssäoppimista omia valmennettavia valmentamalla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Kuortane
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja koulutukseen haetaan Kuortaneen Urheiluopiston omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto on tarkoitettu valmentajille, jotka ovat toimineet yksilö- tai joukkuelajien valmentajina ja hankkineet osaamista käytännön valmennustyössä tai huippu-urheilijana. Lajiliittojen koulutusjärjestelmiin osallistuminen katsotaan eduksi. Koulutukseen hakeutuvilta odotamme 2 – 3 vuoden kokemusta ammattimaisesta valmennustyöstä ja omat valmennettavat sekä oman lajiliiton suositus.

Tutkinto / todistus

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen omavastuu osuus on 1950€, joka sisältää tutkintokoulutuksen ja näytöt sekä täysihoidon Kuortaneella lähijaksojen aikana. Mahdolliset kurssikohtaiset vierailut ja jaksot muualla kuin Kuortaneella hinnoitellaan erikseen.

Tutkinnon suorittamiseen voi anoa Kelan opintotukea tai aikuisopintotukea. Opintoihin voi hakeutua myös oppisopimusväylän kautta ottamalla yhteyttä oman alueen oppisopimustoimistoon.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Kuortaneen Urheiluopisto
Opistotie 1
63100 Kuortane

Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen Urheiluopisto  on liikunnan, huippu-urheilun, hyvinvoinnin, koulutuksen ja vapaa-ajan keskus, joka järjestää liikunta-alaan liittyviä koulutuksia sekä nuorille että aikuisille. Kuortaneen Urheiluopiston koulutuskeskus tarjoaa koulutuksia liikunnanohjauksesta, hieronnasta, valmennuksesta sekä liikuntapaikkojen hoitamisesta kiinnostuneille. Kuortaneen Urheiluopiston koulutustarjontaan kuuluu liikunta-alan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta....

Lue lisää oppilaitoksesta Kuortaneen Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu