Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija


Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

tarjoilija

Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen. Hän tuntee myymänsä tuotteet ja osaa yhdistää ruokia ja juomia. Tarjoilija vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Myynti- ja asiakaspalvelutyöt erityyppisissä ravintoloissa edellyttävät joustavuutta, järjestelykykyä ja palveluhenkisyyttä sekä fyysistä kuntoa.

Tarjoilijoita työskentelee erilaisissa ravintoloissa (hotellin ravintoloissa, ruokaravintoloissa, lounas- tai henkilöstöravintoloissa, tanssiravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, diskoissa, musiikkibaareissa, junien ravintolavaunuissa), kahviloissa, liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, suurtalousalan toimipaikoissa sekä laivoilla.

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp
  • Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp

Lisäksi:

  • Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Laajuus ja kesto

180 osp. Opintojen kesto henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan enintään 3 vuotta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu). Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia voi muodostua oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. 

Tampereen palvelualan ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto
Koulukatu 18
33200 Tampere

» Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto somessa

Tampereen palvelualan ammattiopisto on Sasky koulutuskuntayhtymän oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Tampereen palvelualan ammattiopisto on noin 450 opiskelijan oppilaitos, jolla on yli 120 vuoden kokemus ammatillisesta koulutuksesta. Oppilaitos sijaitsee Tampereen keskustassa Koulukadulla, luonnonkauniin Pyynikin kupeessa sekä Kehräsaaressa. Oppilaitos...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu