Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen.
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki mm. tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa (mukaan lukien erityisruokavaliot), tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa, hallitsee hygieniaosaamisen.
Työpaikkoina voivat olla esim. erilaiset lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.
Tutkinnon sisältö ja toteutus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).
Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä. Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja näin ollen henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon.
Hakeminen ja kelpoisuus
Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Koulutuksen kesto
Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.
Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija
Ota yhteyttä
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: