Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

AhlmanEdu
Yhteenveto
n. 1,5 – 2,5 vuotta
suomi
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki, Tampere
Alkavat koulutukset
Helsinki
Joustavasti

Tampere
Joustavasti

Videoesittely

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa voit opiskella tämän ammatin ja paljon muuta.
Tee huippuvalinta ja hae opiskelemaan Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoon!

     
Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

AhlmanEdun uudessa Huippukokki ja -tarjoilija-koulutuksessa Tampereella sekä Helsingissä voit tähdätä yhteistyössä Arto Rastaan ja Olo Group ravintoloiden kanssa alan huipulle! Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Koulutus räätälöidään opiskelijalle sopivaksi.

Huippukokki ja -tarjoilija koulutuksessa on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi. Helsingissä huippuammattilaisuutta on edistämässä Olo Groupin ravintolat ja Tampereella Arto Rastaan ravintolat Periscope ja Dining26. Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö?

Tutkinnon suorittanut kokki

  • osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
  • työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:

  • Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
  • Pitokokkina
  • Pääkokkina
  • Suurtalouskokkina
  • Keittäjänä

Tutkinnon suorittanut tarjoilija

  • osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
  • työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoiss

Tutkinnon suorittanut tarjoilija voi työskennellä mm.:

  • Ruokaravintoloissa
  • Kahviloissa
  • Pubeissa / baareissa
  • Laivoissa
  • Hotellin ravintoloissa

Hakeminen ja kelpoisuus

Voit hakeutua ravintola- ja catering-alan perustutkintoon jatkuvassa haussa tai kevään haussa ja valita suuntautumisesi opintojen alussa tai opintojen aikana.

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi tai jatkuvassa haussa AhlmanEdun kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Kustannukset

Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.

Jätä soittopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

AhlmanEdu

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. AhlmanEdun vision mukaisesti oppilaitoksen tavoitteenaan on rakentaa AhlmanEdusta luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja...


Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

AhlmanEdu yhteystiedot

AhlmanEdu



Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: