Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa

Alkavat koulutukset
Vantaa
Syksy

Vantaa
Joustavasti

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Kokkina suunnittelet ja valmistat ruokaa ravintola- tai catering-alan yrityksessä tai itsenäisenä yrittäjänä. Kokeille on kysyntää monenlaisissa ammattikeittiöissä.

Kokiksi kouluttaudut ruokapalvelun osaamisalalla.

Tarjoilijana voit työskennellä monenlaisissa hotelli- ja ravintola-alan työpaikoissa. Tarjoilijana esittelet, myyt ja tarjoilet ruokia ja juomia ja vastaat asiakkaiden viihtyvyydestä.

Tarjoilijaksi kouluttaudut asiakaspalvelun osaamisalalla.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Kokin koulutuksessa opit lounas- ja annosruokien valmistusta, hygieniaa asiakaspalvelua sekä muita työelämässä tarvittavia taitoja.

Tarjoilijan koulutuksessa opit asiakaspalvelua, myyntiä sekä ruokien ja juomien tarjoilua. Opinnoissa saat tietämystä myös kielistä, kulttuureisra ja kansainvälisyydestä.

Koulutuksissa suoritat hygieniapassin, jota tarvitaan alan työtehtävissä.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Kustannukset

Opinnot ja opintojen suorittamiseen tarvittavat oppikirjat, työvälineet ja materiaalit ovat pääsääntöisesti maksuttomia, kunnes opiskelija täyttää 20 vuotta. 

Muutoin oppikirjat maksavat noin 100 euroa ja henkilökohtaiset työvälineet, työvaatetus ja kengät yhteensä noin 400 euroa. 

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: