Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Iisalmi
Ammatilliset perustutkinnot
Kokki hymyilee ravintolassa.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Kokin työssä käden jäljet ja työn tulokset näkyvät heti. Päivittäiseen työhön kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Nämä tehtävät kysyvät kokilta erityisen hyvää väri-, maku- ja hajuaistia.

Myös oma-aloitteisuus, luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Kokilta vaaditaan tiimityöhenkeä, mutta työssä on kyettävä myös itsenäisiin, nopeisiin päätöksiin.

Työtehtävät

Kokki valmistaa maukkaita lounas-, a la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Huolehtii keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Käyttää erilaisia raaka-aineita monipuolisesti ja taloudellisesti. Osallistuu myös toimipaikan liikeidean mukaiseen asiakaspalveluun ja ruokalistasuunnitteluun sekä ruokaohjeiden muuntamiseen asiakasryhmien tarpeiden mukaisesti.

Työpaikat

Kokin työpaikkoja ovat mm. erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringala yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset sekä rahti- ja matkustajalaivat.

Ammatin vaatimukset

Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä, ryhmätyötaitoja sekä hygieenisia työtapoja. Työ vaatii myös nopeaa muuntautumiskykyä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Kokin työ vaatii hyvän fyysisen kunnon. Työssä tarvitaan luovuutta, mielikuvitusta ja hyvää makuaistia, joiden avulla luodaan näyttäviä ja maistuvia ruoka-annoksia. Kokin tutkinnon suorittaneena sinulla on myös jatko-opintomahdollisuus ammattikorkeakouluihin ja edelleen yliopistoihin.

Terveydentilasuositukset

Koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen nähden riittävää fyysistä kuntoa.

Henkilön sopivuutta erilaisiin työtehtäviin voidaan joutua harkitsemaan oireiden ja toiminnan vajavuuden perusteella mm. seuraavissa sairauksissa:
• epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet
• näön tai kuulon heikkous
• tasapainoelimistön toiminnan häiriöt
• tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet
• allergiat
• psyykkiset sairaudet

Uutta! Onko sinulla jo ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritettuna?

Voit suorittaa vain tutkinnon osia tai kokonaan toisen osaamisalan jo suorittamastasi perustutkinnosta (esim. oppisopimuksella):

Suuntautumisvaihtoehdot
• Kokki –> tarjoilija
• Tarjoilija -> kokki

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala,
kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Tutustu OPISKELIJAN IHME –pakettiin. Asu huikean edullisesti viihtyisässä soluasunnossa (sis. netti ja vesi) ja opiskele ammatti YSAOlla. KipinKapin hae uutta tietoa ja taitoa YSAOn monipuolisesta opintotarjonnasta ja tule ihmeidentekijäksi! YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot: