Erikoisammattitutkinnot
Ei arviointeja

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 18 kuukautta
Pituus
n. 18 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala

Tutkinto on tarkoitettu työnjohtotehtävissä toimiville ja työnjohtotehtäviin aikoville rakennusalan ammattilaisille, joilla on osaamista ja kokemusta rakennustyömaan työnjohtotehtävistä sekä riittävän pitkä työkokemus alalta.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennustuotantoalaa harjoittaville yrityksille työnjohtajia rakennustyömaiden johtamiseen, tai tarjota mahdollisuus syventää rakennusprojektien hallintaan liittyvää ammattitaitoa tasolle, joka takaa asiakaslähtöisen ja sujuvan prosessinhallinnan.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla rakennustuotantoalan työpaikka, jossa hän voi tehdä tutkintoon liittyvät näytöt työnjohtajana toimimisesta.

Tutkinnon suorittaneella on rakennustuotannon työnjohtajalta tai siihen rinnastettavassa työtehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta omalla rakentamisen vastuualueellaan.

Rakennustyömaan työnjohdon osaamisalan suorittanut voi toimia työnjohtajana, siihen rinnastettavassa työtehtävässä tai yrittäjänä eri toimialoilla. Toimialoja ovat talonrakentaminen, infra ja talotekniikka. Työnjohdon osaamisalan tyypillisiä työtehtäviä ovat työnjohtajana tai työmaainsinöörinä toimiminen.

Tutkinnon rakenne

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja neljästä valinnaisesta tutkinnonosasta.

Pakollinen osa
2.1. Rakennustyömaan osan kokonaisuuden hallinta 80 osp

Valinnaiset osat, joista on valittava neljä
2.2. Rakennustyömaan osan hankintojen ja logistiikan hallinta 25 osp
2.3. Rakennustyömaan osan suunnittelun ohjaus  25 osp
2.4. Kosteusvaurion korjaustyönjohtajana toimiminen  25 osp
2.5. Rakennusfysiikan, sisäympäristön ja talotekniikan perusteiden hallinta  25 osp
2.6. Rakennustyömaan osan olosuhteiden hallinta  25 osp
2.7. Rakenteiden tuennan ja jäykistämisen hallinta  25 osp
2.8. Rakennustyömaan osan rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus  25 osp
2.9. Rakennustyömaan osan tehtäväsuunnittelu  25 osp
       Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta  25 osp

Lisätietoa tutkinnon perusteista.

Tutkintokoulutus

Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutusten kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä, keskimääräinen kesto yleensä 1–1,5 vuotta.

Katso lisää ammatillisen tutkinnon suorittamisesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijaksi valintaan vaikuttavat seuraavat seikat:

  • Työpaikka todetaan yhdessä työnantajan ja opiskelijaksi hakeutuvan kanssa sellaiseksi, että siellä voi suorittaa rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon näytöt, ja opiskelija pääsee tekemään näyttöjen edellyttämiä töitä työnjohtajana.
  • Opiskelijaksi hakevalla tulee olla 3–5 vuoden kokemus rakennusalan työtehtävistä ja mielellään rakennusalan perustutkinto suoritettuna.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

  • Koulutustoteutus Helsingissä oppisopimuksella, opiskelijamaksu on 900 €.

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Yritykselle oppisopimus on maksuton. Lue lisää oppisopimuksesta.

Jannen tarina Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon suorittamisesta. Lue

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu