Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Haapavesi, Kalajoki, Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Talonrakentaja on rakentamisen ammattilainen, joka hallitsee perustus- ja runkotyöt, ulkoverhous-, sisävalmistus- ja pinnoitustyöt, tulisijamuurauksen ja korjausrakentamisen.

Maarakennuskoneenkuljettaja osaa tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä. Hän osaa käyttää maarakennuskonetta, esim. kaivinkonetta, pyöräkuormaajaa ja traktoria, turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Hän osaa tehdä tavanomaisiin maarakentamisen kohteisiin sisältyviä yleisimpiä mittaus- ja merkintätöitä.

Koulutuksen sisältö

Talonrakentajaksi voit opiskella Haapavedellä, Kalajoella ja Nivalassa.

Maarakennuskoneenkuljettajaksi voit opiskella Nivalassa.

Maarakennuskoneenkuljettajankoulutukseen sisältyy C-ajokortti. Koulutukseen sisältyy maarakennuskoneiden päivittäinen huoltokoulutus. Opiskelijalla tulee olla normaali näkö- ja kuuloaisti, hyvä motoriikka ja hyvä avaruudellinen hahmottamiskyky sekä C-ajokorttiin vaadittava terveys.

Työelämässä

Rakennusalalla työskennellään uudisrakentamisessa, vanhojen rakennusten peruskorjauksessa ja infrarakentamisessa. Työmaita ovat esimerkiksi asuin- ja liikerakennukset, teollisuuslaitokset, satamat, sillat ja tiet. Rakennusalalla työskennellään vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa sisällä ja ulkona, erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä tehden. Laaja-alaiset opinnot antavat valmiudet toimia talonrakennusalan monitoimityöntekijänä tai voit erikoistua mm. kirvesmiehen, raudoittajan, muurarin, betonimiehen, elementtiasentajan, laatoittajan, lattiamiehen tai mittakirvesmiehen työhön. Työpaikkoja on lisäksi rakennusten elementtejä valmistavassa teollisuudessa ja rakennusaineteollisuuden tuotantolaitoksissa, suunnittelutoimistoissa, myynnissä ja markkinoinnissa, valtion ja kuntien palveluksessa tai yrittäjänä.

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutukseen liittyvä C-ajolupakoulutus ja tavaraliikenteen ammattipätevyyden suorittaminen luo edellytykset kuljettajan toiminnalle koneiden ja materiaalien siirroissa sekä mahdollistaa liikennetraktorin kuljettamisen. Valinnaisesti koulutus antaa valmiuksia toimia koneenkuljettajana myös liikennealueiden kunnossapitotöissä. Koulutus antaa myös hyvän perustan hakeutua erikoiskoneiden kuljettajaksi sekä muihin maarakennusalan tehtäviin.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Teollisuustie 2
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja täytä seuraavat tiedot: