Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Iisalmi, Siilinjärvi
Alkavat koulutukset
Iisalmi
Joustavasti

Siilinjärvi
Joustavasti
Maanrakennuskoneenkuljettaja työmaalla kaivinkoneen edessä.

Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

Maarakennuskoneen kuljettajan työ vaatii erityistä tarkkuutta ja huolellista otetta. Olitpa kaivinkoneen, puskutraktorin, pyöräkuormaajan, maansiirtoauton tai kiinteistönhoitokoneen puikoissa, olet käytännönläheisen rakennusalan työn näköalapaikalla. Maarakennusalan tehtävissä kohtaat jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä ja opit jatkuvasti uutta. Maarakennuskoneenkuljettaja voi toimia myös murskauslaitoksen hoitajana. 

Maarakennuskoneenkuljettajan monipuolisiin työtehtäviin voi kuulua niin teiden ja muiden alueiden kuin koneidenkin huolto- ja kunnossapitotöitä, mittaus- ja maisemointitöitä sekä ympäristönhoitotöitä. Ulkona työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa, näppäriä motorisia taitoja ja terveellisiä elämäntapoja. 

Koulutuksen toteutus

Monipuolinen opiskelu sisältää käytännönläheistä työskentelyä sekä oppitunteja. Opiskeluaikaan sisältyy vähintään 20 opintoviikon verran työssäoppimista erilaisissa maarakennusalan töissä. Opintoihin sisältyy ammatillisten tutkinnon osien lisäksi ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia (liikunta ja terveystieto, taide ja kulttuuri, matematiikka, fysiikka ja kemia, äidinkieli, vieraat kielet, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto).

Voit hakeutua opiskelemaan joko Iisalmeen Peltosalmelle tai Siilinjärvelle Toivalaan. (12+12 paikkaa)

Alan työmahdollisuudet

Alan työpaikkoja on esimerkiksi maarakennusalan yrityksissä, kiinteistöhoitoyrityksissä, kaivannaisteollisuudessa, valtiollisilla ja kunnallisilla katu-, tierakennus- ja tienhoitolaitoksilla.

Ammatin vaatimukset

Ammattiin kuuluu usein matkatyötä ja ulkona työskentelyä, joten se vaatii hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Terveet elämäntavat ovat tärkeät työterveyden kannalta. Koneiden hallinnassa tarvitaan käsien ja jalkojen hyvää motorista toimivuutta. C-ajokortti ja siihen liittyvä kuljettajan perustason ammattipätevyys suoritetaan koulutuksen aikana, joten C-ajokorttiluokan terveydelliset vaatimukset ovat edellytyksenä alalla toimimiseen.

Terveydentilavaatimukset, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen
esteenä

  •  insuliinihoitoinen diabetes
  •  epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
  • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
  •  sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
  • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
  •  tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • munuaissairaudet
  • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala |
Maarakennuskoneenkuljettaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Tutustu OPISKELIJAN IHME –pakettiin. Asu huikean edullisesti viihtyisässä soluasunnossa (sis. netti ja vesi) ja opiskele ammatti YSAOlla. KipinKapin hae uutta tietoa ja taitoa YSAOn monipuolisesta opintotarjonnasta ja tule ihmeidentekijäksi! YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala täytä seuraavat tiedot: