Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, osatutkinto

Taitotalo
n. 6 kuukautta
Alkavat koulutukset
Helsinki
1.8.2023 
Lähiopetus
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, osatutkinto

Oletko jo eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkinnon suorittanut ja haet täydennystä ammattitaitoosi? Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta -osatutkinto on tarkoitettu eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. 

Tervetuloa Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon, osaamisala eläintenkouluttamisen etäinfoihin kuulemaan lisää osatutkinnoista ja niiden suorittamisesta

23.2.2023 klo 15-16 Liity infoon napsauttamalla tästä

13.3.2023 klo 15-16 Liity infoon napsauttamalla tästä

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkinnon rakenne  

Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonnan tutkinnon osan suorittanut arvioi eläimen  ongelmakäytöstä ja muokkaa sitä sekä antaa asiakkaalle eläimen käytösneuvontaa huolehtien kaikkien työturvallisuudesta ja omasta työhyvinvoinnista. Opiskelija tekee eläimille hoitosuunnitelmat, tuntee hoidon tukielementtejä ja osaa tehdä muutoksia eläimen elinolosuhteisiin sekä huomioi ruokinnan osana käytösneuvontaa. Tämä tutkinnon osa näytetään yhdellä eläinlajilla ja vähintään kolmella yksilöllä, joilla tulee olla erilaisia ongelmakäytöksiä sekä pitkäkestoisen prosessin analysointia ja dokumentointia. Opiskelija itse kouluttaa eläimiä tunnistaen eettiset haasteet, tekee tietoisia koulutuksellisia ja ohjauksellisia valintoja sekä ohjaa ja kannustaa asiakasta.  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon eläintenkouluttamisen  osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta osatutkinnon laajuus on 80 osaamispistettä.  

Osatutkintokoulutus  

Osatutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Lähiopiskelua tässä osatutkinto toteutuksessa on keskimäärin 7 päivää ja koulutuksen kesto noin puoli vuotta. 

Kenelle koulutus soveltuu?  

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon, eläintenkouluttamisen osaamisalan suorittaneille tai vastaavan koulutuksen suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen.   

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan osatutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.   

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. Yrittäjäopiskelijoilla toimii oppimisen tukena mentoriyrittäjä.  

 Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Hakeutuminen ja valintakriteerit  

Koulutukseen hakeudutaan kahdessa vaiheessa. Hae viimeistään 1.4.2023. Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi!  Kaikki hakemuksen jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsu noin 15 minuutin haastatteluun. Kutsu haastatteluun lähetetään 12.4.2023 mennessä.  

Valintahaastattelut pidetään 19.–25.4.2023 Taitotalossa tai hakijan halutessa Teams-etäkokouksen avulla.  

Valintaperusteet

  • Vähintään 5 vuoden työkokemus eläintenkouluttajana.  
  • Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala. 
  • Oppisopimukseen ja tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon osoittamiseen soveltuva työpaikka.  

Valintapäätökset ilmoitetaan hakijoille 2.5.2023 mennessä.  

Opiskelijamaksu  

Opiskelijamaksu on 150 €. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, osatutkinto täytä seuraavat tiedot: