Ammatillinen koulutus
4,9 (7 Arvioinnit)

Eläinkoulutuksen perustason verkkokurssit

Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Eläinkoulutuksen perustason verkkokurssit

Eläinkoulutuksen perustason verkkokurssit

Oppimispsykologian perusteet -kurssi (2 op) toimii teoriapohjana kaikille jatkotason verkkokursseille ja soveltaville käytännön kursseille. Viisi viikkoa kestävällä kurssilla käsitellään eläinkoulutuksen perusteoriaa, joka kattaa eläimen koulutusprosessin alkuvaiheen. Kurssi soveltuu rajoituksetta kaikkien eläinlajien harrastajille.

Pidemmälle vietyä koulutusta halajavat voivat suorittaa Oppimispsykologian intensiivikurssin (6 op). Kurssi pitää sisällään Oppimispsykologian perusteet -kurssin, minkä jälkeen jatketaan mm. keston lisäämiseen ja käytösketjujen kouluttamiseen.

Oppimispsykologian intensiivikurssi (6 op)

15 viikkoa kestävällä oppimispsykologian intensiivikurssilla käsitellään eläinten oppimista ja kouluttamista nykyaikaisiin tiedekäsityksiin pohjautuvasta näkökulmasta. Kurssin aikana opiskelijat saavat kattavat perustiedot eläinten oppimisen lainalaisuuksista. Niiden ymmärtäminen antaa tehokkaat työkalut kaikenlaisiin koulutustilanteisiin – tottelevaisuuteen, harrastuslajeihin, tapakasvatukseen.

Kurssin ensimmäisessä vaiheessa harjoitellaan oppimispsykologian peruskäsitteiden tunnistamista ja suoritetaan jonkin käytännön asian/liikkeen perusopetus. Tämän jälkeen koulutusta jatketaan kohti sujuvaa toimintaa, eli vaihetta, jolloin osaaminen on jo hyvin vakiintunutta ja liike voidaan suorittaa luotettavasti muuallakin kuin kotioloissa. Lopuksi harjoitellaan vielä erilaisten liikkeiden yhdistämistä toisiinsa, eli käytösketjujen rakentamista. Opiskelijat voivat hyvin joustavasti itse päättää, minkälaisia asioita he kurssin aikana kouluttavat.

Teoreettisen sisällön osalta kurssilla käsitellään kaikki oppimispsykologian peruskäsitteet, kuten ehdollistumisen eri muodot, vahvisteisiin ja rankaisuihin liittyvät asiat (laatu, ajoitus jne.), oppimisprosessin vaiheet ja opetusjärjestys sekä yleistämiseen ja häiriöihin siedättämiseen liittyvät seikat.  Kurssin jälkeen opiskelija hallitsee kouluttamiseen liittyvän yleisen perusteorian, jota on helppo soveltaa mihin tahansa tarkoitukseen.

Kurssi sopii paitsi koirakoille, jotka tähtäävät harrastuslajeihin – tilanteisiin, joissa koiran tulee suorittaa halutut liikkeet suuren häiriön alla - myös henkilöille, jotka käsittelevät eläimiä erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä.

Kurssi sisältää oheismateriaalien pohjalta suoritettavia tehtäviä sekä runsaasti käytännön harjoittelua oman eläimen kanssa. Kurssi ei ole missään vaiheessa yksinopiskelua, vaan omatoimisesti toteutettava harjoittelukin tapahtuu verkkoympäristön välityksellä yhdessä opettajien ja kurssitovereiden kanssa. 

Kurssin laajuus on 6 op (yksi opintopiste vastaa laskennallisesti noin 27 tunnin työpanosta). Opiskelijat saavat suorituksistaan laadullisen, kirjallisen arvioinnin ja lopputodistuksen. Kurssi suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina, eli opiskelu onnistuu ongelmitta esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Kurssi ei sellaisenaan vielä vastaa varsinaisten koulutusohjelmiemme perusopintojen osia, mutta halukkaat voivat myöhemmin täydentää opintojaan koulutusohjelmiemme modulin 1 tasolle suorittamalla tarvittavat lisäosat.

Kurssi pitää sisällään runsaasti vuorovaikutusta opettajien kanssa, sillä henkilökohtaista kommentointia on neljä kertaa viikossa. Kurssilla on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia myös kanssaopiskelijoiden kanssa, ja se on toivottavaakin. Opiskelu on siis alusta loppuun ohjattua, ei materiaalien itseopiskelua!

Oppimispsykologian perusteet (2 op)

Kurssilta saat tietoja ja taitoja, joita voit soveltaa eri eläinlajeihin ja kaikenlaisiin koulutustilanteisiin - tottelevaisuuteen, harrastuslajeihin, aktivointiin tai lemmikkien tapakasvatukseen.

Kun ymmärrät miten erilaiset ehdollistumat syntyvät ja miten rankaiseminen ja palkintojen käyttäminen vaikuttavat eläinten käyttäytymiseen, ymmärrät omaa eläintäsikin paremmin. Edelleen opit kurssilla pilkkomaan koulutettavan käytöksen pienempiin kriteereihin, mikä on yksi kouluttamisen tärkeimmistä kulmakivistä.

Vuorovaikutus opettajien kanssa varmistaa sen, että käsitteet saavat merkityksen opiskelijoiden oman kokemusmaailman kautta ja siirtyvät näin käytäntöönkin pelkän kirjaviisauden sijaan. Yksilöllistä kommentointia on neljänä päivänä viikossa. Keskustelu on mahdollista ja toivottavaa myös kanssaopiskelijoiden kanssa, sillä vertaiskeskustelu edistää merkittävästi oppimista omalta osaltaan. 

Kurssi sisältää oheismateriaalien pohjalta suoritettavia tehtäviä sekä oman koiran tai muun eläimen kanssa harjoittelua ja siitä raportoimista. Kurssin laajuus on 2 op, mikä tarkoittaa noin 54 tunnin kokonaistyömäärää tasaisesti koko kurssiajalle jakautuen. Tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin. Opettajina toimivat Eläinkoulutuskeskuksen kouluttajat. Opiskelu on alusta loppuun ohjattua, ei vain materiaalien itseopiskelua!

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutkseen ilmoittaudutaan kouluttajan omien verkkosivujen kautta.

Oppimispsykologian intensiivikurssi (6 op)

Kurssin voi aloittaa milloin itselle sopii. Opiskeluoikeus kestää 15 viikkoa aloituspäivästä alkaen ja tehtävissä voi edetä omaan tahtiin. Ilmoittauduttasi saat viimeistään seuraavana arkipäivänä sähköpostitse käyttäjätunnuksen, salasanan, sekä kirjautumisohjeet. Verkko-opintoihin osallistuminen edellyttää internet-yhteyttä ja perustason atk-taitoja.

Oppimispsykologian perusteet (2 op)

Kurssin voi aloittaa milloin vain ja opiskeluoikeus kestää viisi (5) viikkoa aloituspäivästä alkaen. Ilmoittauduttasi saat viimeistään seuraavana arkipäivänä sähköpostitse käyttäjätunnuksen, salasanan, sekä kirjautumisohjeet.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetusta koulutuksesta.

Kustannukset

Oppimispsykologian intensiivikurssi (6 op)

  • Hinta: 490,00€ (sis. alv 24%)

Oppimispsykologian perusteet (2 op)

  • Hinta: 135,00€ (sis. alv 24%)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinkoulutuksen perustason verkkokurssit? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Opiskelijatarinoita

Sanna H:n tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Sannan opiskelutarina.

Vuokon tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Vuokon opiskelutarina.

Piian tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Piian opiskelutarina.

Jonnan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Jonnan opiskelutarina.

Sanna R:n tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Sannan opiskelutarina.

Riikan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Riikan opiskelutarina.

Elinan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Elinan opiskelutarina.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,9

Perustuu 7 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
S
05 syys 2023
Suositus

Olen tyytyväinen koulutukseen, kaikinpuolin.

5/5
Minna
06 kesä 2023
Mielenkiintoinen teoriaa ja käytäntöä yhdistävä kokonaisuus

Mukaansatempaava, nopeatahtinen, hyvin asiassa pysyvä ja käytännön harjoituksia tukeva kurssi. Opettajat olivat asiantuntevia ja lisäkysymyksillä ohjasivat ajattelun kehittymist...

Näytä lisätiedot
5/5
Pipsa Sipilä
10 maalis 2022
Asiantuntevat opettajat, joiden kanssa oli mukava opiskella.

Sain kurssilta enemmän mitä hain. Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka kivaa opiskelu täällä oli.

Suomen Eläinkoulutuskeskus
Karapellontie 4 Cb
02610 Espoo

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Suomen Eläinkoulutuskeskus on Espoossa sijaitseva yksityinen koulutuskeskus, joka tarjoaa palveluja koirien ja muiden eläinten käyttäytymisestä kiinnostuneille alan harrastajille ja ammattilaisille. Eläinkoulutuskeskus järjestää sekä lyhyempiä verkkokursseja että pidempiä, monimuoto-opetuksena järjestettäviä koulutusohjelmia, jotka on mahdollista suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa. Osa...

Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Eläinkoulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu