Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto | eläinhoitola tai eläinten trimmaaminen

OSAO, paikassa Muhos
Pituus
Noin 1,5 vuotta
Aloitus
31 heinäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Monimuotototeutus
Pituus
Noin 1,5 vuotta
Aloitus
31 heinäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Eläintenhoidon ammattitutkinto | eläinhoitola tai eläinten trimmaaminen

Eläintenhoidon ammattitutkinto antaa sinulle laajat ammatilliset valmiudet toimia eläinhoitolassa tai eläinten trimmaajana. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on myös hyvät valmiudet alan yrittäjyyteen. 

Jos sinulla on jo kokemusta eläinalan työtehtävistä tai työskentelet parhaillaan alalla, mutta sinulta puuttuu alan ammatillinen tutkinto, soveltuu eläintenhoitajan ammattitutkinto sinulle erinomaisesti. Koulutus soveltuu myös erinomaisesti jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Valittavanasi on eläinhoitolan tai eläinten trimmaamisen osaamisala. Eläinhoitolan osaamisalan suorittanut voi toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa. Hän osaa hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä.

Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.  Hän osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhuoltoon liittyviä tehtäviä. Hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Valittavanasi on eläinhoitolan tai eläinten trimmaamisen osaamisala. Eläinhoitolan ja eläinten trimmaamisen osaamisalalla on molemmissa kaksi pakollista tutkinnon osaa. Molemmille osaamisaloille tarjotaan valinnaisena tutkinnon osana eläinalan yritystoimintaa. Osaaminen osoitetaan koulutuksen aikana aidoissa työtehtävissä työpaikoilla. Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut tutkinnon osat hyväksyttävästi.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutuksessa on lähiopetusta pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16 välillä, mutta lisäksi saattaa olla yksittäisiä tapahtumia tai koulutuksia, jotka ovat illalla tai viikonloppuna. Lähiopetusta on yleensä yhdestä kahteen viikkoa kuukaudessa.

Työssäoppimisen määrä riippuu henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta sekä suoritettavaksi valituista tutkinnon osista, yleensä 4 – 10 viikkoa. Työssäoppiminen voi olla aamu- ja iltavuoroa sekä viikonloppuja ja loma-aikoja. Työssäoppimisen paikkakuntaa ei ole rajattu.

Koulutuksessa on lisäksi etäopintoja eli esimerkiksi tehtäviä Pinja -oppimisympäristössä sekä itsenäisiä harjoituksia.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

31 heinäkuuta, 2024

  • Monimuotototeutus
  • Muhos

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Muhos

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa, voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Eläintenhoidon ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

Tutkinto / todistus

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu