Ammatilliset perustutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Santasport Lapin Urheiluopisto, paikassa Rovaniemi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja tekee työtä kasvatus- ja ohjausalalla eri-ikäisten ihmisten parissa.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto koostuu pakollisista ammatillisista tutkinnon osista (110 osp), valinnaisista tutkinnon osista (35 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Työtä tehdään yleensä kunnan, kansalaisjärjestön tai yksityisen yrityksen palveluksessa tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Työtä tehdään usein yhteistyössä kodin, koulun, sosiaalitoimen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Nuoriso- ja yhteisöohjaajalta vaaditaan vastuullisuutta, luotettavuutta, sosiaalista herkkyyttä sekä motivointi- ja empatiakykyä. Ohjaaja osaa innostaa, ohjata, motivoida ja kasvattaa sekä järjestää tavoitteellista ja elämyksiä tuottavaa toimintaa. Tärkeänä tavoitteenasi on yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Lukion, ammatillisen perustutkinnon tai muita tutkintoja suorittaneet henkilöt voivat hakea suoraan oppilaitokseen sähköisellä hakulomakkeella jatkuvassa haussa. Jatkuvassa haussa varsinaista rajattua hakuaikaa ei ole, joten koulutukseen voi hakea koska tahansa. Hakulomakkeet löytyvät jokaisen koulutusohjelman omalta sivulta.

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville. Jos olet päättänyt peruskoulun jo aiemmin, voit hakea yhteishaussa. Mikäli olet jo suorittanut aiemmin jonkin ammatillisen perustutkinnon, lukion tai muun tutkinnon opintoja, jatkuva haku on sinua varten.

Jatko-opinnot

Nuoriso- ja yhteisöohjaajan työpaikkoja voivat olla esimerkiksi nuorisotilat, iltapäiväkerhot, järjestöt tai erilaiset projektit, joissa luodaan mahdollisuuksia eri-ikäisten harrastus- ja vapaa-aikatoiminnalle.

Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen sekä niiden laajentaminen.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Santasport Facebookissa

Santasport Lapin Urheiluopisto
Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa monipuolisesti liikunnallisia koulutuksia Rovaniemellä. Koulutustarjontaan lukeutuvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot sekä useat lisä- ja täydennyskoulutukset. Tutustu koulutusohjelmiin ja valitse itsellesi sopivin! Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa sinulle paitsi nopean väylän liikunnalliseen ammattiin, myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin sekä monipuolisen...

Lue lisää oppilaitoksesta Santasport Lapin Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu