Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Suomen Diakoniaopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki, Lahti, Oulu
Alkavat koulutukset
Helsinki
Kysy lisätietoja

Lahti
Kysy lisätietoja

Oulu
Kysy lisätietoja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Nuoriso-ja yhteisöhjaajat, lastenohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatuksen ja ohjauksen perustutkinnon keskeistä osaamista ovat ihmisten kohtaaminen, eri-ikäisten kasvatus ja ohjaaminen. Opinnoissa voi syventää osaamistaan kiinnostuksensa mukaan lapsen ilmaisun ohjaamiseen, tukea tarvitsevien ohjaukseen, ikääntyvien toiminnan ohjaamiseen, liikkumisen ohjaamiseen, luonto- ja elämystoiminnan ohjaamiseen tai vapaaehtois- ja järjestötoiminnan ohjaamiseen.

Suomen Diakoniaopistossa tarjottavat osaamisalat ovat:

  • varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, lastenohjaaja
  • nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala, nuoriso- ja yhteisöohjaaja


Lue lisää koulutuksesta oppilaitoksen kotisivuilta

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, lastenohjaaja

Lastenohjaaja huolehtii lapsen kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta ja hyvinvoinnista. Hän tukee lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä sekä edistää lapsen osallisuutta ja yhteisöllisyyden kokemusta. Hän ohjaa lasta tai lapsiryhmää käyttäen erilaisia ilmaisukeinoja ja ohjausmenetelmiä ja toimii erilaisissa elämäntilanteissa olevien lasten ja perheiden kanssa.

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalassa voi oman valintansa mukaan erikoistua toimimaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon työympäristössä. Varhaiskasvatuksen ja perhetyön osaamisalaan sisältyy lapsen kasvun ja ohjaukseen, perhetyöhön ja varhaiskasvatuksen opintoja.

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja auttaa ja tukee nuorten hyvinvointia. Hän suunnittelee, järjestää ja ohjaa toimintaa eri-ikäisille sekä työskentelee monialaisissa verkostoissa. Opiskelussa keskeisessä osassa ovat ohjaus ja ohjauksen erilaiset menetelmät, ihmisen kasvuun ja kehitykseen perehtyminen, asiakkaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden tukeminen ja vaikeissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden ohjaaminen.

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalaan sisältyy yksilön, ryhmän ja yhteisön ohjaamiseen sekä nuorten kasvun ja hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemiseen liittyviä opintoja.

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla verkkosivuilla.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Lisäksi tarjonnassa ovat myös vapaan...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Suomen Diakoniaopisto yhteystiedot

Suomen Diakoniaopisto

Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.sdo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja tai nuoriso- ja yhteisöohjaaja täytä seuraavat tiedot: