Sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
suomi
25.11.2019
   
Nummela, Vihti
Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläintenhoidon ammattututkinnon suorittanut osaa ja hallitsee erityyppisten ja -kokoisten eläinten hoitotyöt. Hän hallitsee hoitotyön myös erilaisissa ympäristöissä eläimen hyvinvoinnin, lajityypillisten ominaisuuksien ja sen terveydentilan ja kunnon mukaan.

Lemmikkieläinkaupassa työskentelevä osaa opastaa eläimen omistajia terveiden lemmikkieläinten pitoon tarvittavien ruokien ja tarvikkeiden hankinnassa. Eläinhoitolassa työskentelevä pystyy tuottamaan lemmikeille erilaisia hoitopalveluja. Eläintenhoitaja pystyy tarjoamaan hyvinvointiin liittyviä erityispalveluja, kuten eläinten koulutusta jos hän on valinnut eläinten kouluttamisen osaamisalan. Eläintenhoitaja vastaa eläinten hyvinvoinnista ja perushoidosta eläinhoitolassa ja eläinkaupassa.

Eläintenhoitajan suhde eläimiin on eettisesti kestävällä pohjalla. Hän tiedostaa oman roolinsa eläinten hyvinvoinnin ylläpitäjänä käytännön eläinsuojelutyössä ja tunnistaa myös sen rajat. Hän tuntee eläinsuojeluun ja eläinten hoitoon liittyvän lainsäädännön asetuksineen ja määräyksineen ja toimii niiden mukaan oman ammattinsa toimintaympäristössä. Eläintenhoitaja tunnistaa eläintenhoidon laiminlyönnin tilanteet ja osaa toimia tilanteen edellyttämällä tavalla.

Eläintenhoitaja tuntee oman toimintaympäristönsä työturvallisuusriskit ja zoonoottisten tautien tartuntariskit. Hän toimii työssään tilanteen mukaan suojaten itsensä sekä muut ihmiset ja eläimet. Eläintenhoitaja huomioi työssään kestävän kehityksen periaatteet.

Osaamisalat:

 • Eläinkaupan osaamisala
 • Eläinhoitolan osaamisala
 • Eläinten kouluttamisen osaamisala
 • Eläinalan yritystoiminta

Tutkinnon sisältö

Eläinkaupan hoitamisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

 • Eläinkaupan eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen
 • Asiakaspalvelu- ja työelämätaidot eläinkaupassa

Eläinhoitolan osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

 • Eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinhoitolassa
 • Asiakaspalvelu- ja työelämätaidot eläinhoitolassa

Eläinten kouluttamisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

 • Eläinten hoito ja kouluttaminen
 • Eläintenkouluttajan asiakaspalvelu- ja työelämätaidot

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Eläinalan yritystoiminta

Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Eläintenhoitaja työelämässä

Eläinkaupan osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä lemmikkieläimiä ja niiden hoitotarvikkeita kauppaavassa yrityksessä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat myynnissä olevien eläinten hoitotöiden lisäksi myös yrityksen asiakaspalvelutehtävät, kuten myyntityö ja asiakkaiden opastaminen.

Eläinhoitolan osaamisalan suorittanut voi toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa. Toimenkuvaan kuuluvat hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä
sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä.

Eläinten kouluttamisen osaamisalan suorittanut osaa kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja. Hän osaa auttaa esimerkiksi eläinten ongelmakäyttäytymisen ratkaisemisessa, toimia lemmikkieläinten käyttäytymisneuvojan
tai tuotantoeläinten käyttäytymisen asiantuntijan työtehtävissä tai kouluttaa hyötykoiria.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Nummentie 6
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: