Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vårdassistent

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
   
Parainen
Ammatilliset perustutkinnot

Vårdassistent

En ny vårdassistentutbildning startar i Pargas i augusti 2020!

Detta är en utbildning för dig som tycker om att lära dig mer i praktiken. Utbildningen är för dig som tycker om att arbeta med människor i ett arbete som är praktiskt med betoning på grundvård och socialt umgänge. Till en vårdassistents arbetsuppgifter hör att stöda och hjälpa t.ex. äldre eller personer med funktionsnedsättning i hemvården eller i olika servicebostäder. Till arbetsuppgifterna hör att assistera vid grundvården som t.ex. hygien, matsituationer, klädvård, på- och avklädning, städning samt att uträtta olika ärenden.

Till en vårdassistents uppgifter hör också att stöda upprätthållandet av kundernas funktionsförmåga genom att t.ex. ordna olika aktiviteter, promenader, läsa eller diskutera med kunden samt att stöda aktiviteter som ökar den sociala samvaron.

Med andra ord så stöder en vårdassistent äldre och personer med funktionsnedsättning i vardagen, så att den fungerar bättre. Samtidigt stöder vårdassistenten det fysiska- och sociala välmåendet för personen.

Utbildningstiden är 10 månader, sammanlagt 55 kompetenspoäng (räknas som heltidsstudier). Utbildningen består av två perioder av närstudiedagar i skolan (ca.1-2 dagar/vecka), distansstudiedagar (självstudier) samt utbildning på arbetsplats (praktik). De som har en arbetsplats arbetar under handledning av en av arbetsgivaren utsedd handledare.

När du avlagt denna delexamen har du avlagt en obligatorisk examensdel ur närvårdarexamen och en valbar examensdel: examensdelen Produktion av tjänster som innefattar assistans och uträttande av ärenden (eller annan valbar examensdel).  Efter detta finns det en möjlighet för dig att fullfölja studier till en närvårdarexamen.

När du avlagt denna delexamen har du avlagt en av två obligatoriska examensdelar och en valbar examensdel ur närvårdarexamen. Efter detta finns det en möjlighet för dig att fullfölja studier till en närvårdarexamen.

Utbildningen är kostnadsfri. Utbildningen börjar 24.8.2020 (utbildningsstarten har skjutits fram p.g.a. coronavirusepidemin) och slutar 28.5.2021, eller individuellt enligt egen utvecklingsplan för kunnande. Sista anmälningsdagen 10.8.2020.

Det finns möjlighet till läroavtal ifall du har en anställning. Ifall du är arbetslös arbetssökande kan du kontakta din te-byrå för att utreda möjligheten att studera.

Kostnader

Utbildningen är gratis, en examinsavgift om 58€ debiteras

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vårdassistent? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Vårdassistent täytä seuraavat tiedot: