Ammatilliset perustutkinnot

Barnledare

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
syyskuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
syyskuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Barnledare

Vill du jobba med barn i ett roligt, utmanande och kreativt jobb? Studera då till barnledare!

Kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet (barnledare)

Denna utbildning är för personer som är intresserade av att arbete med yngre barn, i första hand på daghem, men även på t.ex. klubbar och läger. Med denna utbildning blir du behörig att jobba som barnskötare inom småbarnspedagogik (Lag om småbarnspedagogik 540/2018 28§). Under studierna får du lära dig om bl.a. utvecklingspsykologi, socialpsykologi, pedagogiska metoder och stödtjänster för familjer.

Är du intresserad av att jobba med äldre barn och ungdomar? Kolla då in inriktningen för ungdomsledare

Har du utbildning som familjedagvårdare från tidigare och vill få behörighet att jobba som barnskötare? Kolla då in denna delexamen

Studier

E-utbildning för barnledare

Denna utbildning riktar sig i första hand till personer som redan jobbar som barnskötare inom småbarnspedagogik men saknar behörighet. Även läroavtalsstuderande kan antas till gruppen. Det är också möjligt att delta i utbildningen genom att praktisera inom småbarnspedagogiken under hela studietiden. För dem som redan jobbar inom branschen ingår inga praktikperioder, yrkesproven får göras på egna arbetsplatsen.

Utbildningen ordnas som e-utbildning, vilket innebär att studierna sker i huvudsak online. Tillgång till dator behövs för att kunna utföra studierna. Tidigare studier och studievana är till fördel. Mängden arbetserfarenhet från småbarnspedagogiken styr vem vi antar i första hand.

Beräknad studietid: ca. 1-1½ år, beroende på den studerandes tidigare studier och studietakt.

Nästa e-utbildning startar v. 39 i september 2024. Sök senast 11.8.2024. Följande grupp planeras starta i december 2024 och mars 2025.

Efter avklarad examen hos oss kan du om du vill studera vidare till lärare inom småbarnspedagogik. Som flerformsutbildning är det möjligt på svenska vid Helsingfors Universitet och vid Åbo Akademi. För att kunna antas till dessa universitetsutbildningar behöver du ha avlagt grundstudier i pedagogik (25 sp). Dessa 25sp går även att erkänna som valbara studier i barnledarexamen på Axxell.

Närstudieutbildning för barnledare

Denna utbildning riktar sig i första hand till personer utan tidigare grundexamen på andra stadiet. Men även andra som vill delta i närstudier är välkomna med.

Utbildningen ordnas som närstudier varje vardag samt praktikperioder och yrkesprov ute i arbetslivet. Närstudierna ordnas under läsåret 2024-2025 i Karis. Det finns möjlighet att bo på Axxells internat. Beräknad studietid är drygt 2,5 år.

Nästa närstudieutbildning planeras starta hösten 2024, du kan läsa mera om den och ansöka här.

Personlig studieplan

En personlig studieplan (PUK, personlig utvecklingsplan för kunnande) uppgörs för alla studerande. I den individuella studieplanen beaktas tidigare studier och relevant arbetserfarenhet. Studietiden kan därmed variera mellan olika studerande.

I studierna ingår även de gemensamma ämnena, så som matematik, engelska och modersmål. Dessa kan till stor del tillgodoräknas från tidigare studier ifall du läst dessa ämnen förut.

Läroavtal

Det är också möjligt att studera på läroavtal! Om du har praktiska frågor kring läroavtal, kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, tfn 044-739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Lämplighet för yrket

Faktorer som försvårar studierna och att fungera inom branschen:

  • allvarlig rädsla för sociala situationer som i hög grad försvårar umgänget med människor
  • ett akut drogproblem som inverkar på det nuvarande livet eller en allvarlig drogbakgrund
  • en sådan psykisk sjukdom som förhindrar deltagande i studierna eller arbete (exempelvis symptom av psykotisk karaktär eller en depression som allvarligt försämrar arbetsförmågan)
  • en annan sjukdom som utgör en risk för hälsan eller säkerheten, inte bara den egna utan också de andra studerandenas eller arbetstagarnas hälsa eller säkerhet.

 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

syyskuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Barnledare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu