Ammatilliset perustutkinnot

Bilmekaniker (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Bilmekaniker (för unga)

 

För dig som är intresserad av bilar

Tycker du om att jobba med bilar? Tycker du om att fixa motorer, bromsar, hjulupphängningar, elektronik och kraftöverföring? Då är arbetet som fordonsmekaniker kanske något för dig! I studierna får du lära dig hur olika fordon fungerar, hur karossen är byggd och hur den beter sig i en krocksituation. I utbildningen ingår bl.a. bromsarbeten samt bilreparation och -service av olika slag. Viktiga bitar i utbildningen är också kundbetjäning och ansvarstagande. Under utbildningen får du göra riktiga reparationsarbeten som kundarbeten. Du har också möjlighet att lära dig mera om tunga fordon.

Datatekniken ökar hela tiden i alla fordon; alla nya fordon har datorer som styr bl.a. bränsleinsprutning, tändning, bromssystem, krockkuddar, startspärrar mm. Testapparaterna är idag datorstyrda och även verkstadsböckerna är numera elektroniska. Därför är elektronik- och datatekniken idag en viktig del av utbildningen. Du får lära dig hur nätverk i ett fordon fungerar, räkning, mätning, felsökning och avläsning, sökning av elscheman mm. På skolan finns flera testapparater som används i verkstäderna ute i arbetslivet, bl.a. BOSCH FSA740, VIDA-tester och Autodiagnos-tester.

Examensgrunderna hittar du här.

Vad kan jag göra efter studierna?

Som fordonsmekaniker får du arbeta med bilar av olika märken och modeller. Du kan jobba på olika bilverkstäder, servicestationer, bilaffärer eller som t.ex. reservdelsförsäljare. Du kan också starta en egen bilverkstad.

Studierna i Karis

En av Axxells största utbildningsenheter finns i Karis. Här samsas yrkesutbildning både för unga och vuxna under samma tak på Bangatan. De blivande fordonsmekanikernas utbildning sker till stor del i bilverkstaden på Stabsgatan 16. Våra utrymmen är ändamålsenligt utrustade med dagens IT-struktur. Vi satsar på en skolmiljö där alla kan trivas. Högklassig studerandevård och fritidssysselsättning, antimobbningsarbete och ett helt tobaksfritt skolområde är några av de saker som vi hoppas att gör din studietid trevlig och minnesvärd.

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bilmekaniker (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu