Ammatilliset perustutkinnot

Husbyggare

Axxell, paikassa Parainen
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Husbyggare

Som husbyggare arbetar du både med att uppföra nya byggnader och med renoveringsprojekt. Hos oss får du kännedom om branschens material och maskiner Studierna vid husbyggnadslinjen är månsidiga, varierande och fysiskt utmanande och redan under studietiden blir du bekant med intressanta byggnadsprojekt och företag i branschen. Under ditt första studieår lär du dig husbyggandets grunder och därefter består studierna till stor del av praktiskt arbete på olika byggen. Du får bl.a. kunskap i: ritning, planering, träarbeten och betongarbeten

Efter avklarade studier kan du gå direkt ut i arbetslivet

Studierna

Under första och andra året studeras byggandets grunder varav en stor del är kundarbete.

Examensgrunderna hittar du här.

Fortsatta studier

Grundexamen ger allmän behörighet för fortsatta studier vid yrkeshögskola och universitet. Naturliga områden inom branschen är ingenjörsstudier vid yrkeshögskola eller diplomingenjörsstudier vid universitet/högskola. Efter grundexamen kan du också avlägga yrkes- eller specialyrkesexamen inom branschen.

Sysselsättningsläget

Inom branschen sysselsätts över en femtedel av hela arbetskraften i Finland. En stor del av arbetskraften går i pension (ca 16400 arbetstagare), så arbete finns! Utbildningen ger dig också goda förutsättningar för eget företagande inom byggbranschen.

Allmänt

Husbyggare bygger bostäder, skolor, affärshus mm. Renovering av gamla hus är också ett stort arbetsfält. En byggare jobbar som timmerman, murare, armerare mm. Idag krävs mer och mer allmän kunskap inom området. En byggare bör ha god hälsa och ej vara rädd att taga i. Initiativförmåga och ansvarskänsla behövs. Kännedom om olika material och maskiner är nödvändig.

Läs mera om de olika certifikaten för husbyggare på Eurofins (tidigare VTT) hemsida.

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Parainen
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Husbyggare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu