Sivuston käyttötapa: Mobiili

Naturfotografi - Yrkesexamen inom mediebranschen

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
elokuu 2019
   
Kemiö
Ammattitutkinnot

Naturfotografi - Yrkesexamen inom mediebranschen

Genom reformen av examensstrukturen kommer denna utbildning att ändras så att den blir en utbildning som förbereder för Yrkesexamen inom mediebranschen och har en inriktning på naturfoto. Ny utbildning startar tidigast hösten 2019

Axxell upprätthåller en unik utbildning som förbereder för yrkesexamen inom mediebranschen med fotografi som kompetensområde. Utbildningen är anpassad för dig som arbetar eller studerar på något annat ställe samtidigt, men har möjlighet att vid sidan om bedriva intensiva studier.

I examen ingår två obligatoriska examensdelar, ”Kännedom om mediebranschens verksamhetsmiljö” 15 kp och ”Behärskande av produktionsprocesserna för fotografering” 55 kp. I dessa examensdelar behandlas allmänt hur det är att jobba inom branschen med kommunikation via olika media och att behärska upphovsrätt. Dessutom behandlas kamerautrustning, bildbehandling och bildproduktion för olika ändamål.

Läs mera om examensdelen "Kännedom om mediebranschens verksamhetsmiljö" i examensgrunderna: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/2791212/naytto/tutkinnonosat/4323695

Läs mera om examensdelen "Behärskande av produktionsprocesserna för fotografering" https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/2791212/naytto/tutkinnonosat/3114571

Examen har flera valbara examensdelar. Axxell har valt att erbjuda utbildning inom följande:

”Framställning av naturbilder” 50 kp - läs mera om den i examensgrunderna https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/2791212/naytto/tutkinnonosat/3114576

”Att arbeta i vildmarks- och naturmiljö” (en examensdel från yrkesexamen inom naturbranschen) 40 kp - läs mera om den i examensgrunderna https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/2357200/reformi/tutkinnonosat/2451877

Examensdelen Framställning av naturbilder innehåller de mesta som hör till detta område. Här blir det både landskapsfotografering och art- och biotopfotografering. Många exkursioner inom hela landet och också i våra grannländer med tex björnfotografering från gömsle och fotografering av skärgårdslandskap. Du får följa med då tranorna samlas i slättlandskapet och aktiviteterna på fågelberg vid Norska kusten.

Friluftsliv och artkunskap hör till att en naturfotograf behärskar. Därför har vi valt att ta in en examensdel från vår utbildning för Vildmarksguider. Du får lära dig om fjällvandring och skidturer i vildmarken och också att paddla kajak och att orientera dig fram i skogslandskapet. Dessutom ska du lära dig ett grundpaket om 350 olika arter i vår natur.

Examen kan avläggas oavsett utbildningen, ifall dina tidigare kunskaper räcker till.

Hur förverkligas utbildningen?

Utbildningen är anpassad för dig som arbetar eller studerar på något annat ställe samtidigt men har möjlighet att vid sidan om bedriva intensiva studier.

Vårt geografiska område är Finland och grannländerna, det räcker väl till för att lära sig fotografera i natur. Oftast träffas vi under ett förlängt veckoslut per månad, ibland kan det gälla en veckas kurs – om vi åker längre bort.

Att notera vid ansökning

Denna är en utpräglad utbildning för vuxna och du bör ha ett stort intresse för natur samt vana att vistas och röra dig i skog och mark.

Vid antagningsprocessen uppskattar vi fotograferingsvana och -ambition, naturkunskap – samt vilja att avlägga examen. Detta är ju inte en grundkurs i fotografering utan en yrkesutbildning för dig som tänker dig en framtid inom branschen.

Kostnader

En kursavgift på 450€ tas av alla antagna till utbildningen. Därtill tillkommer kostnader som är relaterat till utbildningen: dina egna resekostnader, kost och logi, ev. materialkostnader samt komplettering av egen fotoutrustning. För varje studerande görs en personlig utvecklingsplan för kunnande vars målsättning är att fokusera på de saker som deltagaren behöver för att klara examen, och du förväntas delta bara i sådana kursdelar som du behöver, därför varierar dessa kostnader mycket. Du förväntas delta i sådana kursdelar som hjälper dig att utvecklas som fotograf och som du behöver för att klara examen.

Kostnader

En kursavgift på 450€ tas av alla antagna till utbildningen. Arbetslösa betalar halva priset. OBS! Intyg över arbetslöshet från arbetskraftsbyrån bör uppvisas. Därtill tillkommer kostnader som är relaterade till utbildningen: dina egne resekostnader, kost och logi, vissa egna material samt egen fotografisk utrustning som du ännu saknar. För varje studerande görs en personlig studieplan vars målsättning är att fokusera på de saker som deltagaren behöver för att klara examen, och du förväntas delta bara på sådana kursdelar som du behöver, därför varierar dessa kostnader mycket.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Naturfotografi - Yrkesexamen inom mediebranschen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Naturfotografi - Yrkesexamen inom mediebranschen täytä seuraavat tiedot: