Ammatilliset perustutkinnot

Artesan, inredning

Axxell, paikassa Espoo
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Artesan, inredning

 

Har du ett intresse för inredning? Tycker du om att planera utrymmen, jobba med inredningsarbeten och drömmer om att kunna börja jobba med det?

Till utbildningen hör bl.a examensdelarna förverkligande av ett inredningsprojekt, styling, planering och förverkligande av kundarbeten. Du får ett mångsidigt kunnande om bl.a estetik, material, utrymmen, ritprogram. Du lär dig arbeta på olika områden inom inredning.

En inredningsartesan känner till och kan utföra inredningsarbeten på ett brett område. Som artesan är du händig, självständig, har initiativförmåga, känner till stilinriktningar, färger och färganvändning samt olika material och deras egenskaper.

Utbildningen ordnas som flerformsutbildning. Närundervisning kvällstid, måndagar och tisdagar kl.16.30-21.15. Dessutom har du självstudier med distansuppgifter, föreläsningar och studiebesök. Ibland ordnas föreläsningar också på veckoslut. Schemat får du i god tid. I utbildningen ingår även inlärning på arbetsplats (praktik).

Åldersgränsen till utbildningen är 18 år.

Kostnad

Utgifter för t.ex. material, verktyg och arbetskläder kan uppstå. Arbetar du med egna övningsarbeten under utbildningen tillkommer materialkostnader.

Studietid

augusti 2024 - juni 2026.

Observera, att om ditt modersmål är ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i språket, till exempel genom ett inteyg eller ett språktest före antagning.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Studiernas uppbyggnad

Studierna består av två yrkesinriktade obligatoriska och fyra valbara examensdelar samt gemensamma ämnen. Omfattningen för hela grundexamen är 180 kp.

Obligatoriska examensdelar:  

 • Produktifiering och kommunikation om kunnandet, 10 kp
 • Genomförandet av inredningsprojekt, 45 kp

De valbara examensdelar som Axxell erbjuder är:

 • Styling av lokaler, 15 kp
 • Planering och utförandet av kundarbete, 15 kp
 • Kundservice och försäljning, 15 kp
 • Design och framställning av produkter, lokaler eller tjänster, 45 kp

Gemensamma examensdelar, 35 kp

 • Kunnande i kommunikation och interaktion
 • Kunnande i matematik och naturvetenskaper
 • Kunnande i samhälle och arbetsliv

I examensdelen Produktifiering och kommunikation om kunnandet lär du dig grunderna i dokumentering, produktifiering och marknadsföring.

I examensdelen Genomförandet av inredningsprojet lär du dig att göra en inredningsplan och allt som ingår i det från första kundmötet till fakturan.

I examensdelen Styling av lokaler lär du dig hur man stylar och fotograferar till exempel bostäder för försäljning.

I examensdelen Planering och utförandet av kundarbete lär du dig både inredningsplanering och hur man förverkligar själva inredningsprojektet för en kund.

I examensdelen Kundservice och försäljning lär du dig hur man kan ställa fram produkter för försäljning och kundbetjäning.

I examensdelen Design och framställning av produkter, lokaler eller tjänster lär du dig göra en inredningsplan som du också förverkligar, kombinerat med annat du lärt dig under studierna som till exempel sömnad.

 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • ruotsi

Kustannukset

Utgifter för t.ex. material, verktyg och arbetskläder kan uppstå. Arbetar du med egna övningsarbeten under utbildningen tillkommer materialkostnader.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Artesan, inredning? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu