Anstaltvårdare / Lokalvårdare (YE)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
Syksy
   
Lähiopetus
Karjaa
Ammattitutkinnot

Anstaltvårdare / Lokalvårdare (YE)

En anstaltvårdare är den viktigaste länken för att säkerställa en bra renhetsnivå, att rengöringen är hygienisk och professionell, att fastigheterna är representativa och ytorna välvårdade. Efterfrågan på personal är stor och du har goda möjligheter att få arbete efter utbildningen. Som anstaltvårdare har du ett rörligt arbete och kan arbeta med olika arbetsuppgifter på olika arbetsplatser.

Utbildningen förverkligas med närstudier 1–4 dagar/månad och med distansstudier. I varje examensdel har du arbetsplatsförlagd utbildning där du praktiskt tränar på de uppgifter som ingår i rengöringsbranschen, de uppgifterna visar du sedan att du kan i ett yrkesprov. Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper. En hel examen är cirka 1 ½ år.

Yrkesexamen inom fastighets- och rengöringsbranschen omfattar 150 kompetenspoäng (kp). Det är också möjligt att studera en eller flera examensdelar (delexamen).

Kompetensområdet för lokalvård har examensbenämningarna anstaltvårdare (YE) och lokalvårdare (YE). Båda inriktningarna har den obligatoriska examensdelen Produktion av kundorienterade rengörings- och fastighetstjänster gemensam. Den andra obligatoriska examensdelen för en anstaltvårdare är Hygienservice på en institution och för en lokalvårdare Underhållsstädningstjänster.

Inom ramen för examen finns det många alternativ för de valbara examensdelarna. Du kan välja fritt utifrån ditt eget intresse och behov eller välja de som vi i Axxell erbjuder. De valbara vi erbjuder är Storstädningstjänster, Vård av textilier, Miljövårdstjänster och Skötsel av rumsväxter.

Som Lokalvårdare (YE) kan du arbeta i ett kundobjekt och i kundservicesituationer i enlighet med ett serviceavtal som ingåtts med kundobjektet. Du utför underhållsstädning och periodisk städning. Du kan göra olika val som gäller arbetsredskap och metoder, planera och utföra rengöringstjänster i olika kundobjekt som är t.ex. livsmedelsindustrier, specialobjekt, hotell- och inkvarteringslokaler, köpcentra och butikslokaler, kulturhistoriska objekt, trafikmedel, läroanstalter och daghem, renrum, byggstädning, industrianläggningar, hälso- och sjukvårdslokaler eller simbassängs- och spalokaler.

Som anstaltvårdare (YE) kan du arbeta i kundutrymmen med anstaltvårdaruppgifter och i enlighet med ett serviceavtal som ingåtts med kundobjektet.  Du utför underhållsstädning, städning av hälso- och sjukvårdsinrättningar och utför städning och andra arbetsuppgifter i ett sköljrum.  Som anstaltvårdare kan du även arbeta med matserviceuppgifter och sängvårdsuppgifter. Du kan göra olika val som gäller arbetsredskap och metoder, planera och utföra rengöringstjänster i olika kundobjekt som är t.ex. livsmedelsindustrier, specialobjekt, hotell- och inkvarteringslokaler, köpcentra och butikslokaler, kulturhistoriska objekt, trafikmedel, läroanstalter och daghem, renrum, byggstädning, industrianläggningar, hälso- och sjukvårdslokaler eller simbassängs- och spalokaler.

Utbildningen kostar 225€, arbetslösa eller permitterade 50% (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas). Utbildningsavgiften kan betalas i rater.

Utbildningen är tvåspråkig, finsk och svensk. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Det är också möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

 

Kostnader

Utbildningen kostar 225€. Utbildningsavgiften kan betalas i rater. Arbetslösa eller permitterade 50% (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas).

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Anstaltvårdare / Lokalvårdare (YE)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Anstaltvårdare / Lokalvårdare (YE) täytä seuraavat tiedot: