Ammatillisen tutkinnon osat

Sosiaali- ja terveysala | suunhoidon osaamisala

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kokkola
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
maaliskuu 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
maaliskuu 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiaali- ja terveysala | suunhoidon osaamisala

Sosiaali- ja terveysala | suunhoidon osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa suunhoidon osaamisalan opinnot ja työllistyä hammashoitajan tai lähihoitajan tehtäviin suun terveydenhuoltoon julkisiin tai yksityisiin terveydenhuoltopalveluihin.

Hammashoitajan työ

Hammashoitajan työn tavoitteena on väestön suun terveydentilan kohentaminen sekä suun sairauksien vähentäminen ja parantaminen. Hammashoitaja toimii työssään tiiviisti hammaslääkärin työparina. Hän osallistuu yhdessä hammaslääkärin kanssa suun alueen sairauksien tutkimuksiin ja hoitoon sekä huolehtii vastaanoton ja hoitoympäristön toimintavalmiudesta sekä hygienian ja aseptiikan toteutumisesta. Hammashoitajan tulee hallita paljon erilaisia hoitokäytäntöjä, hammashoitoon liittyviä materiaaleja ja lääkeaineita sekä erilaisten instrumenttien käyttö. Hammashoitaja voi tehdä myös itsenäistä potilastyötä, jolloin hänen tyypillisimpiä toimenpiteitään ovat hoidon tarpeen arviot, suppeat suun terveystarkastukset, suun terveyden edistäminen sekä oikomishoidon osatehtävät.

Hammashoitajan työtehtäviin kuuluu usein myös erinäiset toimistotehtävät, ajanvaraus, arkistointi ja kortistot, tilastoinnit, yhteydenpito yhteistyötahoihin ja joskus myös laskutus.

Työssä tarvitsee ammattitaidon lisäksi hyvää fyysistä ja psyykkistä vointia, paineensietokykyä nopeasti vaihtuvissa tilanteissa ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Ammattitaitoinen hammashoitaja on kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista ja terveyden edistämisestä, on ahkera ja palvelualtis, hyvät yhteistyötaidot omaava tiimipelaaja, on näppärä käsistään ja tulee toimeen eri-ikäisten ihmisten kanssa ja osaa huomioida heidän palvelutarpeensa.

Sisältö

Koulutus sisältää Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suunhoidon osaamisalan osat:

1. Suun hoitotyössä toimiminen 40 osp
2. Suun terveyden edistämisessä toimiminen 35 osp

Koulutus sisältää teoriaopintoja pääsääntöisesti noin 2-3 päivää / viikko, klinikkaopetusta noin 1 ilta / viikko, verkko-opintoja ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Teoriaopetus järjestetään lähiopetuksena. Lähiopetus ja klinikkaopetus on Kokkolassa oppilaitoksen tiloissa ja työelämässä suun terveydenhuollon toimipisteessä (Torkinmäen hammashoitola).

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

maaliskuu 2024

  • Lähiopetus
  • Kokkola
  • Viimeinen hakuaika: jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Koulutus on tarkoitettu suun terveydenhuollosta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat työskennellä perus- tai erikoissairaanhoidossa joko julkisissa tai yksityisissä terveydenhuoltopalveluissa.

Koulutukseen voi hakeutua, jos on suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) tai sosiaali-ja terveysalan perustutkinnon pakolliset (55 osp) tutkinnon osat.

Sosiaali- ja terveysalan osalta on erityisen tärkeää huomioida alalle soveltuvuus (Soralaki).

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla sairaudet, jotka rajoittavat toimintakykyä tai estävät käytännön tehtävissä tai työssä toimimisen:

  • psyykkiset sairaudet, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus,
  • fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat,
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Jos opiskeluun kuuluu alaikäisten kanssa työskentelyä edellytetään, että
jokainen opiskelijaksi valittu esittää rikosrekisteriotteen.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suunhoidon osaamisala

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala | suunhoidon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu