Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja | monimuotototeutus

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja | monimuotototeutus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | monimuoto-opinnot / Salon seudun ammattiopisto

Haluatko nopeasti hoitotyöhön – opiskele lähihoitajan monimuotokoulutus

Lähihoitajan monimuotokoulutus soveltuu sinulle, joka olet työelämässä, suunnittelet alan vaihtoa tai haluat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi. Jos haluat työskennellä ihmisten kanssa ja auttaa ja tukea eri-ikäisiä ja eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä, on tämä koulutus juuri sinulle. Pidät vastuullisesta työstä ja olet palveluhenkinen.

Lähihoitajana avustat ja ohjaat asiakasta hyödyntäen työssäsi alan monipuolista tietoperustaa. Toimit moniammatillisten tiimien jäsenenä, ja siksi myös yhteistyötaidoista sekä joustavuudesta on hyötyä.

Monimuotokoulutus mahdollistaa opiskelun oman työsi ohella tai oppisopimuksella

Monimuotototeutuksessa lähipäiviä on yksi tai kaksi viikossa. Jos työskentelet sosiaali- tai terveysalan työpaikalla, oppisopimuskoulutus on myös mahdollinen. Koulutuksessa opiskellaan kaksi pakollista tutkinnon osaa: kasvun ja osallisuuden edistäminen ja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen. Näiden jälkeen koulutuksessa valitaan yksi seuraavista osaamisaloista:

 • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala
 • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
 • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
 • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
 • Vammaistyön osaamisala

Monimuotokoulutus sopii sinulle, joka olet valmis myös itsenäiseen opiskeluun. Koulutus sisältää muun muassa ryhmätöitä, luento-opetusta, verkko-opetusta, etäopetusta sekä monipuolisesti opiskelua työpaikoilla. Osaaminen arvioidaan työpaikoilla näytöissä.

Hakijat osallistuvat soveltuvuuskokeeseen. Soveltuvuuskokeessa mitataan hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta sekä ongelmanratkaisutaitoa. Soveltuvuuskokeessa on kaikille yhteinen kirjallinen osio (opiskeluedellytykset, persoonallisuustesti), ryhmätyökeskustelu sekä psykologin haastattelu. Soveltuvuuskokeesta hyväksytyn tuloksen saaneet kutsutaan haastatteluun. Lue lisää opiskelijavalinnasta.

Jos työskentelet alaikäisten kanssa, niin sinulta vaaditaan rikostaustaote, jonka saa Oikeusrekisterikeskuksesta. Pyydämme rikostaustaotteen ennen työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lue lisää aiheestaoikeusrekisterikeskuksen sivulta(siirryt toiseen palveluun)

Lähihoitajana sinulla on laajat työmahdollisuudet – sinua tarvitaan

Lähihoitaja on sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka työskentelee eri elämäntilanteissa olevien ihmisten parissa. Lähihoitajan työllisyysnäkymät ovat erinomaiset, ja he voivat toimia mm. hoivakodeissa, asumispalvelua tarjoavissa yksiköissä, kotihoidossa, päiväkodeissa, vastaanottotyössä, kuntouttavissa yksiköissä tai sairaaloissa. Lähihoitajan koulutuksen suorittamisen jälkeen saat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opiskele koulutus oppisopimuksella työn ohessa

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. Lue lisää oppisopimuksesta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu