Ammatilliset perustutkinnot

Lähihoitajaksi oppisopimuksella | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Careeria, paikassa Porvoo (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lähihoitajaksi oppisopimuksella | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hoitajat potilaan kanssa

Opiskele lähihoitajaksi omassa työssäsi

Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla, mutta sinulla ei ole vielä alan tutkintoa? Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta saat lisäoppia toimia työssäsi lähellä ihmistä. Lähihoitajana teet tärkeää ja merkityksellistä työtä eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa olevien ihmisten parissa aina lapsista ikääntyneisiin.

Koulutukseen sisältyyopiskelua oppilaitoksessa ja verkko-oppimisympäristöissä, oppimistehtäviä sekä opiskelua omissa työtehtävissäsi. 

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on noin 2–2,5 vuotta.

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossavalitset osaamisalan yhdessä työnantajasi kanssa työtehtäviesi perusteella.

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa toimia kotihoidossa asiakkaan toimintakykyä edistävästi ja edistää ikääntyvien osallisuutta. 

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa edistää varhaiskasvatuksessa lapsen kasvua, hyvinvointia ja oppimista sekä lapsen, nuoren ja perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä sekä tehdä alan asiakas- ja verkostotyötä.

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa edistää asiakkaan terveyttä, toimia kotihoidossa ja sairaanhoitotyössä.

Vammaistyön osaamisala

Vammaistyön osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa edistää vammaisen osallisuutta sekä ylläpitää ja edistää vammaisen toimintakykyä. 

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Helsinki
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Porvoo
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen ja kelpoisuus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon oppisopimuskoulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet jo alalla ja haluat suorittaa tutkinnon. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1. 

Koulutukseen osallistuaksesi tulee sinulla olla tietokone sekä toimiva nettiyhteys, sekä kykyä opiskella itsenäisesti. Jos sinut valitaan opiskelijaksi, on sinun varauduttava hankkimaan välttämättömät oppikirjat.

Huomioithan, että osallistuaksesi oppisopimuskoulutukseen sinulla tulee olla alan työpaikka, jossa sinulla on työtunteja vähintään 25 tuntia viikossa.

Huomaathan, että alan opiskelijalta edellytetään rokotesuojaa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa on myös terveydentilavaatimuksia.

Tutkinto / todistus

Lähihoitaja, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Luonteva jatko-opintoväylä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneelle on esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, kuten sairaanhoitaja, ensihoitaja, sosionomi ja fysioterapeutti. 

Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi terveystieteiden, lääketieteen, farmasian, yhteiskuntatieteiden tai kasvatustieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon.  

Careerian opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi. ​ 

Kustannukset

Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähihoitajaksi oppisopimuksella | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu