Ammatilliset perustutkinnot

Toimitilahuoltaja (monimuoto)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
suomi
Opiskelukieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Toimitilahuoltaja (monimuoto)

Uusi toimitilahuoltajan koulutus alkaa marraskuussa 2023!

Oletko kiinnostunut työstä siivousalalla? Hakeudu alalle, jolla töitä riittää. Meillä opit toimitilahuoltajan kaikki tarvittava osaaminen.

Koulutus sopii sekä nuorille että aikuisille ja myös sinulle, joka olet juuri aloittanut työt alalla. Myös osana kuntoutusta ja työttömille. Koulutus antaa hyvän pohja jatko-opintoihin.

Koulutus johtaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoon. Koulutuksen aikana opit aseptiikkaa, hygieniaa, eri puhtaustasoista, siivoustekniikoita, ergonomiaa, siivoustapoja, pintamateriaaleja, lattianhoidosta ja siivouskoneista, puhdistusliuoksista, pH-asteikosta, tuotekorteista ja annostelusta. Saat työskennellä teamissä tai parissa sekä tuntea itsenäisen työn ilosta - työ, josta asiakkaat ovat erittäin kiitollisia.

Toimitilahuoltaja huolehtii siitä, että ympäristö on siisti ja puhdas. Ammattimaisen henkilökunnan kysyntä on suuri ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada työtä koulutuksen jälkeen. Toimitilahuoltajan työ on liikkuvaa ja työ voi sisältää erilaisia työtehtäviä eri työpaikoissa.

Ammatti ja työtehtävät

Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnittella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat. Puhdistusala on monipuolinen ala, jossa on korkea työllisyysaste. Alan työ on itsenäistä, vastuullista ja erilaisia taitoja vaativa.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksena. Ole yhteydessä oppisopimus-suunnittelija Klara Roos, puh. 044-739 7359 tai klara.roos@axxell.fi.

Opetus tapahtuu sekä suomeksi että ruotsiksi, mutta huomioi, että jos äidinkielesi on muu kuin koulutuksen kieli, sinun tarvitsee osoittaa koulutuskielen riittävää osaamista (testi tai yleisen kielikokeen todistuksessa minimi arvosana B1).

Koulutuksen sisältö

Koko tutkintoon kuuluu kolme pakollista tutkinnon osaa;

Valinnaiset tutkinnonosat:

Valinnaisissa tutkinnonosissa voit suunnata osaamistasi ja valita oman kiinnostuksen mukaan. Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnittella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.Voit myös valita puhtauspalevlut kodin erityistilanteissa, tai vaateiden ja tekstiilien huoltaminen.

Asuinkiinteistöjen puhtauspalvelujen tuottaminen - opit asuinkiinteistön ylläpito- ja suursiivouksen sekä lattiapintojen puhdistuksen ja suojauksen. Opit myös tekstiilihuollosta pesuohjeiden mukaisesti ja käyttämään siivousvälineitä ja -koneita oikeaoppisesti.

Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut  - opit vuodehuollosta. Opit huolehtimaan liinavaatevarastosta, huoneista, minibaarista, kylpyhuoneista ja tarvikkeiden täydennyksestä.

Kodin siivous erityistilanteissa - opit tekemään perusteellisen kotisiivouksen muuto- ja uudistamistyössä sekä palon tai vesivahingon jälkeisen siivouksen. Opit myös miten tuholaisia voidaan torjua siivouksella ja miten allergiakodit erityissiivotaan.

Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla - opit ohjaamaan muita miten erilaiset siivouskoneet käytetään tarkoituksenmukaisesti sekä miten vaarallinen jäte käsitellään, työn ergonomia ja nostotekniikka.

Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut - opit miten puhtaustaso ja siivouslaatu varmistetaan sekä miten hygienavaatimukset ja lastentautien leviäminen ehkäistään.

Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut  ja Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut - opit miten tartuntoja voidaan ehkäistä, hygieniavaatimuksista, eristystilojen aspetiikasta ja huuhteluhuoneista. Tiimi ja paritöitä sekä vuode- ja ruokahuolto lain mukaan.

Uima-allas- ja kylpylätilojen puhtauspalvelut - opit miten viranomaisvaatimukset otetaan huomioon siivoustyössä. Opit erilaisia tapoja mitata ja täyttää puhtaus erityisvaatimusten ja työhygienaan liittyen.

Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen - opit työstä esim. perulassa. Vaatteiden ja tekstiilien hoito sekä infektiopyykin käsittelyä. Tekstiilituholaisten torjuntaa ja miten torjunta-aineita käytetään. Lähettä pyykkiä pesulaan ja vastaanottaa perulasta tulevan pyykin.

Huippuosaajana toimiminen - opit kehitystyön eri vaiheista kun valitset uuden menetelmän, välineen tai uuden materiaalin. Osaaminen voidaan näyttää kansallisissa tai kansainvälisissä kilpailutilanteissa tai harjoituksissa ennen kilpailutilannetta.

Tutkintoperusteet löydät https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6749300/reformi/tiedot

Taloudellinen tuki

Opinnot ovat päätoimista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen/aikuiskoulutustukeen. Mikäli olet työtön ja jos koulutus kiinnostaa sinua, keskustele asiasta sinun TE -toimiston asiantuntijan kanssa ennen kuin haet koulutukseen. Lisää tietoja eri tukijärjestelmistä antavat KELA, Työllisyysrahasto, liitot, TE-toimisto ja Työlinjan koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 s-posti koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Muista tarkistaa mahdollisuutesi hake näitä tukia hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua.

 

Kustannukset

Opetus on ilmaista, mutta kustannuksia voi syntyä esim. viranomaismaksuja tai koulutusmateriaalia

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimitilahuoltaja (monimuoto)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu