Ammatillinen koulutus

Palvelualoilta moniosaajaksi I Askel-koulutukset

Pituus
4–6 kuukautta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
4–6 kuukautta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Palvelualoilta moniosaajaksi I Askel-koulutukset

Palvelualoilta moniosaajaksi

Laajenna osaamistasi ja edistä urakehitystäsi Askel-koulutusten kautta.

Koulutuksen kautta voit ottaa askeleen kohti markkinointitehtäviä, esihenkilötyötä tai yrittäjyyttä. Sinulla on siis kolme erilaista vaihtoehtoa kehittää omaa osaamistasi askeleen eteenpäin.

Opinnot suoritetaan työn ohessa verkko-opintoina. Koulutus on maksuton.

Ota askel eteenpäin – hae nyt!

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus on monimuotokoulutusta. Se koostuu itsenäisestä, ohjatusta verkko-opiskelusta ja uraohjauksesta. Uraohjaus yhdistettynä joustavaan verkkokoulutukseen tukee opiskelijaa opintojen aikana ja antaa mahdollisuuden oman osaamisen laajentamiseen ja työmarkkina-aseman parantamiseen.  

Koulutuksen kokonaiskesto on 4-6 kuukautta. Tarkka kesto määräytyy yksilöllisten tarpeidesi mukaisesti. Verkko-opintojesi sisällön valitset koulutuksen alussa yhdessä kouluttajan kanssa. 

1. Askel markkinointiosaajaksi

Kiinnostaisiko sinua työskennellä markkinoinnin parissa? Haluaisitko oppia digimarkkinoinnin perusteet ja lisätä asiakasymmärrystä? Hanki perustiedot ja -taidot nykyaikaisen markkinoinnin ja myynnin keinoista – ilmoittaudu koulutukseen!

Sisältö:

 • Digimarkkinoinnin perusteet
 • Asiakasymmärrys
 • Digimarkkinoinnin kanavat
 • Sisällöntuotannon perusteet
 • Verkkosivujen kehittämisen perusteet
 • Digimarkkinoinnin tuloksellisuus ja mittaaminen

Tavoite:

Tavoitteena on ymmärtää digimarkkinoinnin perusteet ja tutustua keskeisiin työkaluihin. Opit tuottamaan asiakaslähtöistä sisältöä yleisimpiin sosiaalisen median kanaviin. Koulutuksen jälkeen ymmärrät perusasiat digimarkkinoinnin tuloksellisuudesta.

2. Askel yrittäjäksi

Toimitko kevytyrittäjänä tai kiinnostaako yrittäjyys sinua yhtenä uravaihtoehtona? Haluaisitko oppia yrittäjyyden kiemurat ja ottaa yrittäjyyden perusasiat haltuun? Tässä koulutuksessa saat tietoa oman liikeideasi kehittämisestä lähtien aina yrityksen perustamiseen ja toiminnan kehittämiseen saakka. Koulutuksessa sinulle selviävät kannattavan yrittäjyyden perusperiaatteet. Tule mukaan ja innostu yrittäjyydestä!

Sisältö:

 • Yrittäjän toimintaympäristö
 • Yritysmuodot
 • Liikeidean kehittäminen
 • Asiakkuudet
 • Myynti & markkinointi
 • Tuotekehitys
 • Vastuullinen liiketoiminta

Tavoite:

Tavoitteena on arvioida ja kehittää omaa liikeideaa. Opit analysoimaan toimintaympäristöäsi ja suunnittelet yritystoiminnan eri osa-alueita. Koulutuksen jälkeen tunnistat omat asiakkaasi ja hallitset markkinoinnin ja myynnin perusteet. Osaat selvittää eri yritysmuotojen mahdollisuudet ja riskit sekä asettaa tavoitteita oman yrittäjyytesi kehittämiseksi. Opit perusteet tuotekehityksestä tai palvelujen tuotteistamisesta ja osaat hinnoitella ne kannattavasti. Koulutuksen jälkeen ymmärrät vastuullisen yritystoiminnan merkityksen.

3. Askel esihenkilöksi

Olisiko seuraava askel työurallasi esihenkilönä toimiminen? Haluatko oppia esihenkilötyön perusteet ja kasvattaa näin omaa osaamisestasi ja löytää uutta suuntaa työurallasi? Esihenkilötyö on viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, työhyvinvoinnista ja käytännön prosesseista huolehtimista. Tule mukaan ja kehity esihenkilöksi!

Sisältö:

 • Rekrytointi
 • Työntekijöiden perehdytys
 • Työlainsäädännön perusteet
 • Osaaminen johtaminen
 • Esihenkilönä toimiminen

Tavoite:

Tavoitteena on oppia esihenkilötyön keskeisiä työtehtäviä. Koulutuksen jälkeen osaat johtaa työryhmää ja sen työskentelyä. Opit ohjaamaan ja perehdyttämään työtehtäviin ja kykenet arvioimaan omaa sekä työryhmäsi toimintaa

Opinnot työn ohessa verkossa

Koulutus koostuu verkkokursseista, joita voit suorittaa omaan tahtiisi ajasta ja paikasta riippumatta. Koulutus soveltuu oman työsi ohessa suoritettavaksi. Sinulla on koko koulutuksen ajan käytössäsi kokeneiden kouluttajiemme tuki. Lisäksi saat uraohjausta opintojen ajan.

Koulutuskokonaisuudessa sinulla on kolme eri Askel-vaihtoehtoa urallasi eteenpäin. Näissä Askel-koulutuksissa voit ottaa askelen joko markkinointiosaajaksi, esihenkilöksi tai yrittäjäksi.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku, ja opinnot voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan. Haettuasi koulutukseen sinuun ollaan yhetydessä.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Palvelualoilta moniosaajaksi- Askel-koulutukset on tarkoitettu palvelualoilla

1. epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville henkilöille, joilla on vain perusasteen koulutus tai yleissivistävä koulutus ja joiden tavoitteena on täysiaikainen työllistyminen

2. epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville maahanmuuttajille tai muuta kuin äidinkielenään suomea tai ruotsia puhuville, joilta puuttuu suomalainen tutkinto ja joiden tavoitteena on täysiaikainen työllistyminen

3. eläkeläisille, eläkemuodosta riippumatta, joiden tavoitteena olisi jatkaa työelämässä.

Epätyypillisiä työsuhteita ovat muun muassa vuokratyöt, osa-aikatyöt, kevytyrittäjyys, freelancer-toiminta, lyhyet tai epäsäännölliset määräaikaisuudet ja nollatuntisopimukset.

Erityisen hyvin koulutus sopii kaupan alalla, matkailualalla, puhtauspalvelualalla tai markkinointialalla toimiville henkilöille. 

Kustannukset

Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelualoilta moniosaajaksi I Askel-koulutukset? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Suomen Yrittäjäopisto
Raatihuoneenkatu 21
13100 Hämeenlinna

Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Suomen yrittäjäopisto on aikuiskoulutukseen erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Oppilaitos vastaa laajasti tulevaisuuden koulutustarpeisiin käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella sekä teknologisella ja tuotannollisella asiantuntijuudella. Kiinteät toimipaikat ovat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Teuvalla, Tampereella ja Turussa. Vuosittain koulutustoimintaa järjestetään kuitenkin...

Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Yrittäjäopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu