Ammattitutkinnot

Metsäalan ammattitutkinto| metsäkoneenkuljettaja

Sedu, paikassa Ilmajoki
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Metsäalan ammattitutkinto| metsäkoneenkuljettaja

Mies traktorissa

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat syventää metsäkonealan osaamistasi tai vaihtaa työn painopistettä koneketjussa. Sinulla on metsäalan opintoja suoritettuna tai työkokemusta metsä- tai konealalta. Koulutus sopii erinomaisesti jatkokoulutukseksi esimerkiksi metsäalan perustutkinnon suorittaneille.

Opiskeltuasi metsäkoneenkuljettajaksi ja metsäalan ammattitutkinnon hallitset metsien käsittelyn, puutavaran varastoinnin, osaat paikantaa leimikon ja turvata metsäluonnon monimuotoisuutta. Osaat työskennellä tehokkaasti hakkuukoneella tai kuormatraktorilla.

Opiskeluaikana tekemistäsi valinnoista riippuen osaat työskennellä energiapuun korjuukoneella, tehdä metsänhoito- ja metsänparannustöitä koneellisesti tai tehdä työkoneen siirtokuljetuksia. Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä metsäkoneenkuljettajana

Sisältö

Koulutuksessa suoritat pakollisen tutkinnon osat:

 • Metsäalan työtehtävissä toimiminen,
 • Talousmetsien käsitteleminen ja

Valitset seuraavista kaksi valinnaista tutkinnon osaa:

 • Hakkuukoneella työskenteleminen,
 • Kuormatraktorilla työskenteleminen,
 • Metsänparannuskoneella työskenteleminen,
 • Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen,
 • koneellisten metsänhoitotöiden tekeminen,
 • Energiapuun korjuukoneella työskenteleminen
 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys

Opiskelu tapahtuu pääasiassa käytännön työtehtävissä, kokeneiden kouluttajien yksilöllisessä ohjauksessa. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena eli voit opiskella joustavasti työn ohella. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona käytännön työtehtävissä.

Koulutus toteutetaan kokoaikaisena opiskeluna TAI monimuoto-opetuksena, jolloin lähiopetusjaksoja on 1-3 pv/kk koulutusaiheiden valinnoista riippuen. Lisäksi koulutukseen sisältyy koneharjoitusjaksoja ja itsenäistä opiskelua. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Ilmajoki
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Opiskelupaikka

Ilmajoki ja Ähtäri

Hakeminen

Metsäkoneenkuljettajan koulutukseen liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä.

Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin, tämän tutkinnon terveydentilavaatimuksiin (OPH 5-2018) ennen hakemuksen jättämistä.

Sinun tulee arvioida omaa nykyistä terveydentilaasi ja toimintakykyäsi. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää sinulta terveydentilaasi koskevia tietoja milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana, riippumatta omasta ilmoituksestasi.

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa henkilöä, joka ei terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Oikeusturvasi kannalta on perusteltua, että sinua ei valita sellaiseen koulutukseen, jonka edellyttämissä käytännön tehtävissä tai työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa et terveydentilasi tai toimintakykysi vuoksi pysty asianmukaisesti toimimaan.

Tutkinto / todistus

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneenkuljettaja

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu 300 €. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Osallistumismaksun voi maksaa erissä sopimuksen mukaan.

Opiskelijan maksaa itse oppikirjat, ruokailut, koulumatkat sekä mahdolliset viranomaiskulut.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan ammattitutkinto| metsäkoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu