Ammatillisen tutkinnon osat

Mielenterveys- ja päihdetyö asiakas- ja verkostotyössä, 35 osp, tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

OSAO, paikassa Oulu
Pituus
5 kuukautta
Seuraava aloitus
31 heinäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 9.5.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
5 kuukautta
Seuraava aloitus
31 heinäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 9.5.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuvaus

Laajenna sosiaali- ja terveysalan osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyöhön. Opiskele tutkinnon osa, jossa opit edistämään mielenterveys- ja päihdeasiakkaan toimintakykyä ja päivittäisissä toiminnoissa selviytymistä.

Koulutuksen tavoite

Tutkinnon osan opinnoissa opit työskentelemään sosiaali- ja terveysalan säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan. Lisäksi opinnot suoritettuasi osaat suunnitella työtä, tehdä yhteistyötä asiakkaan sekä hänen lähi- ja moniammatillisen verkostonsa kanssa.

Opit työskentelemään ehkäisevässä ja kuntouttavassa mielenterveys- ja päihdetyössä eri toimintaympäristöissä. Opit myös käyttämään alan eri työmenetelmiä,  -välineitä ja materiaaleja asiakas- ja verkostotyössä sekä lääkehoidossa sekä ohjaamaan asiakasta palveluiden käytössä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö. Koulutuksen laajuus on 35 osaamispistettä (osp).

Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

31 heinäkuuta, 2024

  • Monimuotototeutus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: 9.5.2024

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kysy lisätietoja

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja haluat oppia lisää mielenterveys- ja päihdetyössä työskentelemisestä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa 21.5.2024. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu