Ammattitutkinnot

Puutarha-alan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Mäntsälä
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puutarha-alan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Boostia puutarha-alan osaamiseen – kauneutta, kasvua ja kivitöitä!

Puutarha-alan ammattitutkinto on jatkokoulutusta puutarha-alan perustutkinnon suorittaneille tai työelämäkokemusta puutarha-alalta omaaville. Ammattitutkinnon avulla syvennät tai laajennat osaamistasi ja ammattitaitoasi vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin. Puutarha-alan ammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia monipuolisissa tehtävissä edistäen luonnon ja ihmisten hyvinvointia. Keudassa voit opiskella neljällä eri osaamisalalla.

Osaamisalat

Floristiikan osaamisala Intohimosta kukkiin!

Floristina tunnet kukkakauppa-alan erikoistuotteet ja palvelut. Sinulla on vahva kasvintuntemus, hyvät kädentaidot ja osaat tehdä yksilöllisiä kukkasidontatöitä. Keudassa floristisen alan erikoisosaaminen on huipputasolla.

Floristiikassa voit valita esimerkiksi seuraavista poluista:

Juhlakoristelun suunnittelija Kilpailijana floristiikassa

Kysy lisää!

Näriäinen Tuija

Opettaja

+358504397656

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Räihä Tiina

Opettaja

+358503860887

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Leinonen Johanna

Opinto-ohjaaja

+358401745508

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Puutarhakasvituotannon osaamisala Pellolta pöytään ja markkinoille!

Tuotantopuutarhurina suunnittelet viljelykasvien tuotantoa ja johdat työn toteuttamista sekä markkinoit ja myyt laadukkaita puutarhatuotteita.

Puutarhakasvituotannossa voit valita esimerkiksi seuraavista poluista:

Tiiminvetäjänä kasvituotannossa Yrittäjänä kasvituotannossa

Kysy lisää!

Peltola Maikki

Opettaja

+358503860888

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Leinonen Johanna

Opinto-ohjaaja

+358401745508

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Viheralueiden rakentamisen ja kunnossapidon osaamisalat Vihreämmän ympäristön puolesta!

Viheraluerakentajana työskentelet erilaisten viheralueiden rakentamisen tehtävissä tiiminvetäjänä. Työpaikkanasi voivat olla kunnat, seurakunnat ja yritykset.

Puistopuutarhurina työskentelet viheralueiden kunnossapidon tiiminvetäjän työtehtävissä. Työpaikkanasi voivat olla kunnat, seurakunnat ja yritykset.

Viheralalla voit valita esimerkiksi seuraavista poluista:

Viheralan moniosaaja  Tiiminvetäjänä viheralan kunnossapidossa Tiiminvetäjänä piharakentamisessa  Tiiminvetäjänä hautausmaan viheralueiden kunnossapidossa

Kysy lisää!

Tuominen Kirsi

Opettaja

+358401744551

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Leinonen Johanna

Opinto-ohjaaja

+358401745508

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudassa tarjoamme sinulle monipuolisen oppimisympäristön, jossa vahvistat osaamistasi ja saat joustavaa ohjausta opintojesi aikana. Keudan innostuneessa oppimisympäristössä pääset pohtimaan puutarha-alan ajankohtaisia teemoja sekä verkostoitumaan. Opiskelun tukena ovat aktiiviset kansainväliset verkostot, jotka näkyvät opinnoissa mm. kansainvälisinä työelämäjaksoina ja floristiikassa myös workshopeina sekä kilpailuina.

Tutustu koko tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo alan ammattilainen ja haluat kehittää ammattitaitoasi. Sinulla on alan työkokemusta ja olet joko käynyt alan perustutkinnon haettavalta osaamisalalta tai kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Viheraluerakentajan, puistopuutarhurin ja tuotantopuutarhurin opinnot edellyttävät, että toimit alan työtehtävissä jo hakeutuessasi koulutukseen. Floristiikan osaamisalalla sinulla ei välttämättä tarvitse olla alan työpaikkaa vielä opintojen alkuvaiheessa, vaan voit hankkia työ- tai harjoittelupaikan myös opiskelujen aikana. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, haethan Puutarha-alan perustutkintoon.

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähiopetus on Keudan Saaren kartanon oppimisympäristöissä. Teoriaopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Puutarhakasvituotannon, viheralueiden rakentamisen ja viheralueiden kunnossapidon osaamisalojen opinnot ovat maksuttomia.

Floristiikan osaamisalan koulutuksessa koko tutkinnon opiskelumaksu on 200 euroa ja se laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä floristiikan osaamisalan tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää hakemisesta!

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puutarha-alan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu