Ammatilliset perustutkinnot

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Maatalousalan perustutkinto tarjoaa sinulle monipuolisen ja ajanmukaisen opintokokonaisuuden luonnonvara-alan työelämän tarpeisiin. 

Maatilatalouden osaamisala tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet opiskella omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaan maatalousalalla tarvittavia tietoja ja taitoja. Maaseutuyrittäjän koulutus antaa erinomaisen pohjan maaseutuyrittäjyyteen oman maatilan hoitajana. Koulutus valmistaa myös työskentelemään esimerkiksi maatalouslomittajana, maataloustyöntekijänä tai karjanhoitajana.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkinnon valinnaisina ammatillisina opintoina voi opiskella esim. tuotantoeläinten hoitoa, metsätaloutta, maatilarakentamista, maatalouskoneiden huoltamista ja korjaamista ja peltokasvien tuottamista.

Maatilatalouden osaamisalassa opiskelet Kannuksen toimipaikassa mm. tuotantoeläinten hoitoa, kasvinviljelyä, kone-ja metalliopintoja, metsänhoitoa sekä rakentamista.

Opiskelusta noin puolet työskennellään pellolla, navetassa, konehallilla, metsässä tai rakennuksilla. Teoriaopinnot vastaavat alan jatkuvasti kehittyvän toimintaympäristön haasteisiin. Opinnot etenevät oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS) ja opinnoissa voi hyödyntää aikaisemmin hankittua osaamista joustavasti. Jos kansainvälisyys kiinnostaa, mahdollisuudet tehdä työssäoppimista ulkomailla ovat erittäin hyvät.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kannus
  • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kannus
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu