Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Keuda
Yhteenveto
2 – 3 vuotta
Opintotukikelpoinen
   
Mäntsälä
Ammatilliset perustutkinnot
Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin

Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Käytännön työtä eläinten ja luonnon parissa!

Eläintenhoitajana vastaat eläinten hyvinvoinnista ja tunnet voimassa olevat säädökset ja asetukset. Sinulla on laajat perustiedot tuotanto- ja harraste-eläinten hoidosta, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja hyvinvoinnista.

Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä osaat työskennellä erilaisissa maaseutuyrityksissä. Ammattitaitosi koostuu kokonaisvaltaisesta maatilanhoitotyöstä, peltoviljelystä ja eläintenhoidosta. Hallitset työssäsi käytettävien laitteiden ja rakennusten huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet. Valintasi mukaan hoidat tuotantoeläimiä, harjoitat metsätaloutta, palvelet asiakkaita, käytät ja suunnittelet yrityksesi tuotantoteknologiaa tai toimit rakennuttajana.

Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä hallitset kasvinviljely- ja urakointikoneiden huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät. Hyödynnät tietotekniikkaa tuotannon suunnittelussa ja seurannassa. Osaat järjestää tuotannon kustannustehokkaasti, ympäristövastuullisesti ja työturvallisuusmääräysten mukaisesti.

Tekemällä oppii parhaiten, ja pääset tuottamaan erilaisia palveluita asiakkaille jo opiskeluaikana. Keudasta löytyvät mm. ajanmukaiset koneet ja laitteet, opetusmaatila, navetta, pieneläinhoitola, koirahoitola Haukkula, Valtra-huolto ja Kuhilas-osuuskunta. Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan messuja ja tapahtumia sekä opintoretkille niin kotimaahan kuin ulkomaille.

Tutustu tutkinnon sisältöön

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Eläintenhoidon osaamisala: Eläintenhoitaja

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutuksen voi aloittaa seuraavan kerran elokuussa 2023. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15 – 15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15 – 15.45 ja perjantaisin 8.15 – 13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain.

Maatilatalouden osaamisala: Maaseutuyrittäjä

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15 – 15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15 – 15.45 ja perjantaisin 8.15 – 13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain.

Maatalousteknologian osaamisala: Maaseutuyrittäjä

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetusta on maanantaisin 9.15 – 15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15 – 15.45 ja perjantaisin 8.15 – 13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Nuoren viljelijän kurssi, EU-kurssi (60 osp)

Nuoren viljelijän kurssi koostuu kahdesta Maatalousalan perustutkinnon tutkinnon osasta. Voit suorittaa opinnot aikaan ja paikkaan sitomattomina verkko-opintoina. Tarjoamme myös lähiopetusta/etäopetusta, johon voit osallistua oman tarpeesi mukaan. Lue lisää Nuoren viljelijän kurssista.

Kysy lisää!

Karvonen Petra

Opinto-Ohjaaja

+358 504 150 875

Nurmijärvi, Lopetie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...


Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keuda

Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

 Näytä puhelinnumero
www.keuda.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto (180 osp) täytä seuraavat tiedot: