Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Eläintenhoitajan koulutus soveltuu kennel- ja eläinalasta kiinnostuneille, motivoituneille ja aktiivisille opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa haluavat työskennellä eläinalalla joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä. Perustutkintoon voivat hakea sekä peruskoulupohjaiset että ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat.

Eläinten kanssa työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa sekä vastuullisuutta. Näitä taitoja voit kartuttaa myös opintojesi aikana.

Koulutuksen sisältö

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Kannuksessa eläintenhoidon osaamisalassa painotus on koirissa eli kennelalan opinnoissa. Opiskelu sisältää teoriaopintojen lisäksi runsaasti käytännön harjoittelua sekä koulun eläinhoitolassa että kasvattajilla, eläinkaupoissa ja muissa eläinalan yrityksissä.

Opiskelet mm. eläinten käsittelyä, hoitoa, ruokintaa ja kasvattamista. Opiskelu sisältää eläinten hoidon lisäksi myös perusteet maatalousalan töistä (tuotantoeläimet, maatalousalan perustaidot).

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan valinnat ja opetus rakentuvat.

Eläintenhoitaja työelämässä

Eläintenhoitajan koulutuksesta valmistuttuasi voit työskennellä mm. omassa kennelyrityksessä yrittäjänä, eläintenhoitajana, maatalousalalla, eläinkaupassa, eläinlääkärin avustajana, eläinten kouluttajana tai eläinhoitolassa.

Eläintenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Valmistuttuasi sinulla on hyvät valmiudet hakea jatko-opintoihin esimerkiksi luonnonvara-alalle, eläinlääketieteen, biologian tai fysioterapian alalle. Opistolla järjestetään myös jatko-opintoja alalta esim. Eläintenhoidon ammatti- ja erikoisammattitutkinto sekä homekoiraohjaajan koulutus.

Hakeminen ja kelpoisuus

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koronarajoitusten salliessa soveltuvuuskoe muodostuu henkilökohtaisesta haastattelu- ja eläintenkäsittelytehtävästä sekä ryhmämuotoisesta tehtävästä. Mikäli soveltuvuuskoetta ei voida järjestää paikan päällä Kannuksessa, niin se muodostuu ennakkotehtävästä ja henkilökohtaisesta haastattelusta, joka toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.