Ammatilliset perustutkinnot

Ungdomsledare

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
lokakuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
lokakuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ungdomsledare

Jobbar du med ungdomar och vill bli behörig för ditt jobb? Studera till ungdomsledare vid sidan av jobbet.

Kompetensområdet för handledning av ungdomar och gemenskaper (ledare för ungdomar och gemenskaper)

Denna inriktning är för personer som är intresserade av att arbeta med ungdomar. Med denna utbildning kan man arbeta i första hand på ungdomsgårdar men även inom olika föreningar och organisationer inom ungdomsbranschen. Ungdomsledarens uppgift är att planera och handleda mångsidig fritidsverksamhet för ungdomar och förbättra ungdomars levnadsförhållanden och stöda deras harmoniska tillväxt. Under studierna får du lära dig om bl.a. utvecklingspsykologi, socialpsykologi, samhällsstrukturer och förebyggande stödtjänster för ungdomar.

Är du intresserad av att jobba med yngre barn? Kolla då in inriktningen för barnledare.

Studier

Utbildningen förverkligas i flerform och beräknas ta 1,5-2 år. Men utbildningen har kontinuerlig antagning så du kan lämna in din ansökan när som helst under året och hoppa på utbildningen då en ny examensdel börjar. Tanken med utbildningen är att man samtidigt skall praktisera eller jobba inom ungdomsbranschen. Du behöver alltså ha en arbetsplats inom ungdomsbranschen för att kunna studera på denna linje. Du kan vara på arbetsplatsen antingen på oavlönad praktik, som läroavtalsstuderande eller som anställd arbetstagare. Det behöver inte vara samma arbetsplats hela studietiden och det behöver inte heller nödvändigtvis vara heltidsarbete.  

Studierna sker på din arbetsplats och via träffar på nätet med läraren och övriga studerande. Där utöver har du inlämningsuppgifter att lämna in online. En del närstudiedagar ingår också. Yrkesproven görs på arbetsplatsen. Studiernas upplägg planeras utifrån studerandes erfarenhet och arbetslivssituation. För varje studerande görs det upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK), där tidigare studier och arbetserfarenhet beaktas. Studietiden kan därmed variera mellan olika studerande.

I studierna ingår även de gemensamma ämnena, så som matematik, engelska och modersmål. Dessa kan till stor del tillgodoräknas från tidigare studier ifall du läst dessa ämnen förut.

Lämplighet för yrket

Faktorer som försvårar studierna och att fungera inom branschen:

  • allvarlig rädsla för sociala situationer som i hög grad försvårar umgänget med människor
  • ett akut drogproblem som inverkar på det nuvarande livet eller en allvarlig drogbakgrund
  • en sådan psykisk sjukdom som förhindrar deltagande i studierna eller arbete (exempelvis symptom av psykotisk karaktär eller en depression som allvarligt försämrar arbetsförmågan)
  • en annan sjukdom som utgör en risk för hälsan eller säkerheten, inte bara den egna utan också de andra studerandenas eller arbetstagarnas hälsa eller säkerhet.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

lokakuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ungdomsledare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu