Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 150 osp

Haapaveden Opisto, paikassa Haapavesi
Pituus
1,5–2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1,5–2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 150 osp

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat toimivat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä toisella asteella. Työ voi olla myös muuta tukemista ja ohjaamista, kuten henkilökohtaisena avustajana toimimista.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana opit toimimaan ammatillisesti kasvatus- ja ohjausalalla, ohjaamaan erilaisia oppijoita ja oppimisprosessia, vastaamaan tuen tarpeisiin oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan aamu- ja iltapäivätoimintaa.

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkintoa täydennetään tarvittaessa valinnaisilla tutkinnonosilla, joita ovat esimerkiksi etsivässä työssä toimiminen, kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimiminen tai suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus.

Koulutuksen toteutus

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti oppisopimuksella tai monimuoto-opintoina. Opintojen kesto on noin 1,5–2 vuotta henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen. Lähiopetuspäiviä on noin 3 päivää kuukaudessa. 

Haapaveden Opistossa voit opiskella myös kasvatusalan tutkinnon osa -koulutuksissa, kysy lisää

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Haapavesi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu aikuisille, joilla on alaan liittyvää työkokemusta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisempi osaaminen, koulutus, työkokemus ja harrastukset. Tutkinnon suorittajaksi on mahdollisuus hakeutua myös ilman valmistavaa koulutusta, jos henkilökohtaistamisen jälkeen ammattitaito todetaan riittäväksi.

Koulutukseen haetaan Haapaveden Opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Haapaveden Opisto sosiaalisessa mediassa

Kustannukset

Koulutuksen opintomaksu on 350€.

Päätoiminen opiskelija on oikeutettu hakemaan opintotukea tai hakuehtojen täyttyessä aikuiskoulutustukea tai omaehtoisen opiskelun tukea. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin opiskelija on työsuhteessa. Oppisopimus solmitaan työnantajan, työntekijän (opiskelija) ja Haapaveden Opiston tai oppisopimustoimiston välisenä sopimuksena.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 150 osp? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haapaveden Opisto
Vanhatie 45
86600 Haapavesi

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Opisto järjestää ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa. Opisto muodostaa tiiviin kampusalueen aivan Haapaveden kaupungin keskustassa. Kampus tarjoaa monikulttuurisen ja yhteisöllisen toimintaympäristön, jossa vuorovaikutuksella ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Haapaveden Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu