Kaksoistutkinto

Lukio on yleissivistävä koulutus, joka muodostuu kursseista. Koulutus päättyy ylioppilaskirjoituksiin, jotka suoritettua saa ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinnon rinnalla voi suorittaa myös kaksoistutkinnon, jolloin osa koulutuksesta muodostuu ammatillisista opinnoista. Kaksoistutkinnosta käytetään toisinaan myös nimeä ammattilukio. Kaksoistutkinnon suorittaminen kestää usein noin 3-4 vuotta.

Näyttää 1-3 yhteensä 3 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Aineopiskelu Verkko- tai etäopiskelu Otavan Opisto
Maatalouslukio | maatalousalan perustutkinto + lukio Osara Ammatti-instituutti Iisakki, Osaran maaseutuopetusyksikkö
Nettiperuskoulu Verkko- tai etäopiskelu Otavan Opisto
Näyttää 1-3 yhteensä 3 tulosta

Kaksoistutkinto -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Kaksoistutkinto

Oppilaan suorittaessa kaksoistutkintoa, suoritetaan suurin osa opinnoista ammatillisessa oppilaitoksessa. Lukio-opetusta voidaan järjestää myös ammattikoulun tiloissa. Ammattikouluopinnot ja lukio-opinnot on usein eritelty eri jaksoille tai niin, että tiettyinä viikonpäivinä opiskellaan tiettyä tutkintoa.

Kaksoistutkinto vaatii opiskelijalta motivaatiota sekä kykyä keskittyä moneen asiaan samaan aikaan. Opiskelu voi olla osittain omatoimista, joten myös itsenäiseen työskentelyyn tulee kyetä. Opinnot kestävät tyypillisesti noin 3-4 vuotta, jonka jälkeen opiskelija osallistuu ylioppilaskirjoituksiin. Kaksoistutkinnon suorittanut henkilö ei saa lukion päättötodistusta mutta saa ylioppilastutkinnon.

Vertaile koulutuksia