Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Ajoneuvoalan perustutkinto | automekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko

Sedu, paikassa Seinäjoki (+1 sijaintia)
Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Ajoneuvoalan perustutkinto | automekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko

autoalan perustutkinto

Automekaanikko

Automekaanikkona korjaat ja huollat henkilö- ja pakettiautoja. Autojen teknisen kehittymisen myötä vian löytäminen ja sähkötekninen osaaminen ovat entistä tärkeämpiä auton mekaanisen korjaamisen ohella. Autojen huolto- ja korjaustyöt tehdään valmistajien antamien ohjeiden mukaan. Työssä korostuvat myös asiakaspalvelutaidot.

Automekaanikkona voit tehdä töitä autoalalla hyvin monipuolisesti. Saatat työskennellä perinteisesti autonasentajana tai rengasliikkeessä, pienkonekorjaamolla, varaosaliikkeessä, työnjohtotehtävissä, automyynnin parissa tai teollisuuden huolto- ja kunnostustehtävissä. Voit perustaa oman yrityksen tai tehdä töitä ulkopuoliselle.

Automekaanikon koulutus antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet ja autoalalla oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.

Hyötyajoneuvomekaanikko

Hyötyajoneuvomekaanikkona korjaat ja huollat työkoneita, kuorma- ja linja-autoja. Hyötyajoneuvomekaanikon opinnoissa saat perusvalmiudet raskaan kaluston, kuten kuorma- ja linja-autojen sekä pakettiautojen, perävaunujen ja työkoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Autojen ja koneiden teknisen kehittymisen myötä vian löytäminen ja sähkötekninen osaaminen ovat entistä tärkeämpiä mekaanisen korjaamisen ohella.

Hyötyajoneuvomekaanikoille on tarjolla hyvin töitä. Koulutus antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet ja oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.

Tutkinnon sisältö

Seduussa Seinäjoella voit valmistua ajoneuvoalalta, ajoneuvotekniikan osaamisalalta automekaanikoksi tai hyötyajoneuvomekaanikoksi.

Hakeudut suorittamaan ajoneuvoalan perustutkintoa, ja Seinäjoella valitset suuntautumisesi (automekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko) opintojen alkuvaiheessa.

Automekaanikon opinnoissa saat valmiudet autotekniikan, työmenetelmien, työvälineiden ja asiakaspalvelun osaamista vaativiin tehtäviin. Käytännössä opit määrittämään yleisimpien henkilöautotyyppien alusta- ja hallintalaitteiden viat, opit tekemään moottorin, mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vianmäärityksiä, huoltoja ja yksinkertaisia korjauksia sekä sähkö- ja polttoainejärjestelmien huoltoja, säätöjä, vianmäärityksiä ja yksinkertaisia korjauksia. Apuna käytetään valmistajien antamia ohjeita sekä erilaisia testauslaitteita.

Automekaanikkona korjaat ja huollat henkilö- ja pakettiautoja. Teknisen kehittymisen myötä vian löytäminen ja sähkötekninen osaaminen ovat entistä tärkeämpiä auton mekaanisen korjaamisen ohella. Työssä korostuvat myös asiakaspalvelutaidot.

Ajoneuvoala tarjoaa kokonaisuudessaan monenlaisia uravaihtoehtoja. Saatat työskennellä valmistuttuasi perinteisesti asentajana tai rengasliikkeessä, raskaan kaluston parissa, pienkonekorjaamolla, varaosaliikkeessä, työnjohtotehtävissä, automyynnin parissa tai teollisuuden huolto- ja kunnostustehtävissä. Voit perustaa oman yrityksen tai tehdä töitä ulkopuoliselle. Ajoneuvoalan koulutus antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet ja oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.

Käsillä tekeminen ja käytännönläheisyys ovat keskeinen osa ajoneuvoalan opiskelua Sedussa, lisääntyvästi opintojen loppua kohden.

Opintojen kesto

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Lapua
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ajoneuvoalan perustutkinto, mekaanikko

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | automekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu