Ajoneuvoalan perustutkinto

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa

Alkavat koulutukset
Vantaa
Syksy

Vantaa
Joustavasti

Videoesittely

Ajoneuvoalan perustutkinto

Ajoneuvoalan perustutkinto tarjoaa monipuolisen osaamisen autoalalle.

Opintojen sisältö

Autoala on käytännönläheinen ja asiakaslähtöinen ala, joka kysyy monipuolisia osaajia. Ajoneuvoalan ammattilaisena hallitset niin tekniset taidot kuin asiakaspalvelun ja olet valmis kehittämään osaamistasi nopeasti kehittyvällä alalla.

Opintojen sisällöt vastaavat työelämän tarpeisiin ja jatkuvasti kehittyvään autotekniikkaan. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa. Opiskelija suuntautuu opinnoissaan automekaanikoksi, autokorimekaanikoksi, pienkonemekaanikoksi tai varaosamyyjäksi.

Opinnot sisältävät teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa sekä opiskelua koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työelämässä.

Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.

Opintojen kesto

Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.

Hakeminen ja kelpoisuus

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2023.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Koulutuksen kesto

Ajoneuvoalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Varian autoalan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Metropolia Ammattikorkeakoulunväylä opintoja viimeisen opiskeluvuotensa aikana.

Tutkinto / todistus

Ajoneuvoalan perustutkinto

  • Varaosamyyjä
  • Automekaanikko
  • Pienkonemekaanikko
  • Autokorimekaanikko

Kustannukset

Opinnot ja opintojen suorittamiseen tarvittavat oppikirjat, työvälineet ja materiaalit ovat pääsääntöisesti maksuttomia kunnes opiskelija täyttää 20 vuotta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: