Ammatillisen tutkinnon osat

Monikulttuurisuus kasvatus- ja ohjaustyössä

Pituus
2 kuukautta
Pituus
2 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Monikulttuurisuus kasvatus- ja ohjaustyössä

kuvassa kaksi hoitajaa

Kiinnostaako monikulttuurisuus, haluatko lisää tietoa ja työkaluja?

Monikulttuurisuus kasvatus- ja ohjaustyössä -koulutus sopii sinulle, joka työskentelet monikulttuurisessa työympäristössä ja kohtaat usein erilaisista taustoista tulevia henkilöitä. Jos olet aiheesta muuten vaan kiinnostunut, tämä on myös sinulle.

Kaipaatko lisää tietoa eri kulttuureista ja maailmankatsomuksista? Kiinnostaako sinua tietää, miltä uuteen maahan muutto tuntuu? Oletko miettinyt, miten oma kulttuuritaustasi vaikuttaa käyttäytymiseesi ja vuorovaikutukseesi? Miten selviät tilanteista, joissa yhteistä kieltä ei ole? Jos vastasit myönteisesti johonkin näistä kysymyksistä, on tämä koulutus sinua varten!

Monikulttuurisuus on lisääntynyt Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana voimakkaasti. Maailmasta on tullut koko ajan pienempi paikka. Mitä paremmin ymmärrämme ja kunnioitamme eri kulttuureita, sitä paremmin Suomi voi tulevaisuudessa. Siksi onkin tärkeää, että monikulttuurisuuden rikkaus löydetään ja sitä arvostetaan.

Saat koulutuksesta eniten irti, jos suhtaudut avoimesti, kiinnostuneesti ja tasavertaisesti kaikkiin ihmisiin ja kulttuureihin. Oman osaamisen kehittämiseen kannattaa panostaa!

Koulutuksen keskeiset sisällöt:

  • omien asenteiden ja arvomaailman tunnistaminen
  • avoin ja kunnioittava suhtautuminen eri kulttuureihin
  • kulttuurin, uskonnon ja katsomuksen merkitys ihmisen elämässä
  • kulttuurisokin eri vaiheet
  • tiedon välittämien suomalaisen yhteiskunnan tavoista ja kulttuurista
  • Suomen yleisimmät kulttuurivähemmistöt
  • kulttuurisen identiteetin tukeminen
  • monikielisyyden haasteet ja mahdollisuudet
  • Suomen kielen kehittymisen tukeminen

Hakeminen

Opiskele monimuoto-opinnoissa oman työsi ohessa

Koulutuksessa on kuusi lähipäivää ja siihen kuuluu myös itsenäistä opiskelua. Monikulttuurisuus kasvatus- ja ohjaustyössä on yksi tutkinnon osa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta. Teoriaopintojen jälkeen teet näytön. Näyttö tarkoittaa sitä, että näytät käytännön työtä tekemällä, että osaat kohdata ja ohjata eri kulttuureista tulevia henkilöitä. Näytön voit tehdä jossain kasvatus- tai ohjausalan työympäristössä, esim. päiväkodissa, koulussa, ammattiopistossa, kansalaisopistossa, työpajassa tai työllisyyspalveluissa.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. 

Koulutuksen laajuus on 20 osp.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Monikulttuurisuus kasvatus- ja ohjaustyössä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu