Sivuston käyttötapa: Mobiili

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

OSAO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Oulu
Alkavat koulutukset
Oulu
11.1.2021

Oulu
Elokuu

Video

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

Laborantti tekee kemiallisia, biokemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä paperi- ja kemianteollisuudessa, ympäristö- ja elintarvikelaboratorioissa sekä yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuslaboratorioissa. Laboratorioalan perustukinnossa opiskellaan yhdisteiden valmistamista, materiaalien testausta sekä kemikaalien hankkimista ja varastoimista.

Laboratorioalan perustutkinnon rakenne

Laborantin opinnoissa opiskellaan mm. seuraavia aihealueita:

  • Laboratorion perustyöt
  • Orgaaninen ja kromatografinen analytiikka
  • Bioanalytiikka
  • Mittaukset ja laiteanalytiikka

Laborantti työelämässä

Laborantti työskentelee paperi- ja kemianteollisudessa, ympäristö- ja elintarvikelaboratorioissa sekä yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuslaboratorioissa. Työtehtäviä ovat kemiallisten, fysikaalisten, biokemiallisten, mikrobiologisten ja aistinvaraisten määritysten suorittaminen. Lisäksi laborantti hankkii ja varastoi kemikaaleja ja valmistaa yhdisteitä. Hän voi myös testata materiaaleja, menetelmiä ja laitteita. Laborantin työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta sekä yhteistyökykyä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Jatkuva haku: hakuaika koulutukseen on ajalla 15.9.–15.11.2020.

Tutkinto / todistus

Laboratorioalan perustutkinto, laborantti

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO


OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: