Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja

OSAO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
11.1.2021
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku, 2.10. – 22.11.2020
   
Lähiopetus
Oulu
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja

Levyseppähitsaajana suunnittelet ja valmistat levytöitä, hitsaustöitä sekä metalli- ja teräsrakenteita. Hyödynnät nykyaikaisia suunnittelu- ja valmistusmenetelmiä. Käytät eri materiaaleja, koneita- ja laitteita sekä menetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Sinulla on vaadittavat pätevyydet ja kokeet suoritettuna. Osaat käyttää CNC-ohjattuja levyntyöstökoneita ja hitsausrobotteja.

Levyseppähitsaajana hitsaat, muokkaat ja liität levyjä, metalli- ja teräsrakenteita. Työskentelet osana tuotantoa, jossa valmistetaan työpiirustusten ja ohjeiden mukaisia teräksisiä kappaleita. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi erilaiset hitsaustyöt, levyjen leikkaaminen ja taivuttaminen. Teräsrakenteita käytetään monipuolisesti erilaisissa koneissa, rakennuksissa ja kulkuneuvoissa.

Levyseppähitsaaja työelämässä

Levyseppähitsaajan käsissä syntyvät erilaiset kotelot, kaapit, säiliöt, palkit ja rakennusteollisuuden metallituotteet. Valmistuksen laadun on täytettävä tiukat vaatimukset. Levyseppähitsaaja voi työskennellä esimerkiksi ohutlevyteollisuudessa, teräsrakennevalmistuksessa, laivanrakennusteollisuudessa tai kunnossapidossa eri teollisuuden aloilla.

Opiskelu

OSAOn levyseppähitsaajan koulutus muodostuu ammatillisista ja kaikille yhteisistä tutkinnon osista. Koulutukseen kuuluvia tutkinnon osia ovat muun muassa levytöiden ja hitsauksen perustyöt, koneenasennuksen opinnot ja asennuksen ja automaation perustyöt.

Tutkinnon laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen, 25 osp
  • Asennus- ja automaatiotyöt, 10 osp
  • Hitsaus- ja levytyöt, 30 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, 80 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO


OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: